Králík
Po česneku vonící směs na králíka nebo kuře.
Velmi složitá a vyvážená směs koření určená zejména pro přípravu králíka. Používáme asi 2 - 4 lžičky na 1 kg masa - podle chuti. Výborně se hodí také na zvěřinu, kuře a jiné ptactvo, na vepřovou nebo skopovou pečeni.
Složení:
česnek, cibule, pepř černý, nové koření, chilli, paprika sladká i pálivá, bobkový list, jalovec, tymián, zázvor, koriandr, rozmarýn, šalvěj, oregano, mrkev, pastiňák celer, hořčice, kmín a sůl (16 %).Nejjednodušší úprava v Čechách oblíbeného králičího masa je králičí pečeně. Může chutnat výborně při následujícím postupu: 1 lžíci oleje, 1 lžíci másla a 1 lžíci vepřového sádla rozpustíme v rendlíku, přidáme 3 lžičky směsi koření králík, 1 lžičku soli a za stálého míchání zahřejeme k bodu varu. Polovinou takto vzniklé marinády králíka potřeme, vložíme na pekáč do trouby, podlijeme vodou a pečeme zprvu zakryté. Pravidelně podléváme vodou a potíráme druhou polovinou marinády. Ke konci pečení sejmeme víko a dopečeme do červena.