Presto Pesto
Italská směs na přípravu pasty Pesto
Bylinková směs na přípravu pasty Pesto, oblíbené v italské kuchyni. Obsahuje petržel, bazalku, česnek, citronovou kůru, cibuli a sůl.
Presto pesto můžeme samozřejmě použít přímo na posypání těstovin, salátů zeleninových i těstovinových nebo do pomazánek a bylinkových másel. Nejlepší je připravit ze směsi koření „Presto pesto“ pastu. Do 2 lžic koření dáme 3 lžíce teplé vody, rozmícháme a chvilku počkáme až nám bazalka a petrželka nasákne vlhkost. Přidáme 3 lžíce olivového oleje a dobře promícháme. Pokud pastu dáme do sklenice a zalijeme vrstvičkou oleje tak nám vydrží v lednici i 2 týdny.
Do pasty můžeme přidat strouhaný parmazán a piniová semínka, jak nám radí italská kuchyně. Hotovou bylinkovou pastu s výraznou chutí česneku můžeme použít na těstoviny, noky, pizzu atd.