Italská směs na přípravu pasty Pesto.
Číst více Vybrat baleníVaječné pesto
VytisknoutPresto pesto
Bylinková směs na přípravu pasty Pesto, oblíbené v italské kuchyni. Obsahuje petržel, bazalku, česnek, citronovou kůru, cibuli a mořskou sůl (19 %).
Presto pesto můžeme použít přímo na posypání těstovin, zeleninových i těstovinových salátů nebo do pomazánek a bylinkových másel. Nejlepší je připravit ze směsi koření „Presto pesto“ pastu. Do 2 lžic koření dáme 3 lžíce teplé vody, rozmícháme a chvilku počkáme až nám bazalka a petrželka nasákne vlhkost. Přidáme 3 lžíce olivového oleje a dobře promícháme. Do pasty můžeme přidat strouhaný parmazán a piniová semínka, jak nám radí italská kuchyně. Hotovou bylinkovou pastu s výraznou chutí česneku můžeme použít na těstoviny, noky, pizzu atd.
Byla bohatá pomlázka? Nabízíme Vám recept na využití vajíček vařených natvrdo:
VAJEČNÉ PESTO
1. 6 vařených vajec oloupeme, seřízneme konce do roviny a opatrně rozřízneme napůl na dvě stejné poloviny. Žloutky vyjmeme a dáme do vyšší nádobky (budou se šlehat), kalíšky, které vzniknou z bílků po odstranění žloutků, omyjeme vodou a necháme oschnout.
2. Ke žloutkům přidáme 1 lžičku směsi „Presto pesto“ od Antonína, 1 lžíci panenského olivového oleje, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci změklého másla, 2 lžíce majonézy a vše ušleháme, až vznikne hustá pěna. Dle chuti dosolíme a znovu promícháme.
3. Bílky ve tvaru kalíšků postavíme užší stranou na talíř a do otvorů po žloutcích plníme vaječným pestem buď lžičkou nebo zdobičkou.
4. Nakonec ozdobíme čerstvými sekanými bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem.
Použité suroviny :