Ingredience

Použité suroviny na 8 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 1 kg vepřové pečeně nebo libovějšího bůčku bez kosti a kůže
  • 100 g anglické slaniny
  • 0,75 kg menších brambor
  • 250 g cibule
  • 250 g mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • směs koření Bavorská pečeně
  • 2 lžíce oleje
  • sůl

Přílohy:

  • podáváme samotné (nebo se zelím a bramborovými knedlíky, případně s vařenými šťouchanými brambory s cibulkou)

Použité koření:

Bavorská pečeně

S kmínem, pepřem a tymiánem na vepřové.

Číst více Vybrat balení

Bavorské vepřové výpečky

Vytisknout


Vynikající výpečky pečené spolu s přílohou v jednom pekáči.

20 min. příprava
2 hod. marinování
1,5 hod. pečení
8
  • 1/6

    V menší pánvičce rozpálíme 2 polévkové lžíce oleje, přidáme 1 lžičku soli a 100 g nadrobno nakrájené anglické slaniny, kterou necháme zesklovatět.

    Bavorské vepřové výpečky - recept krok 1
  • 2/6

    Přisypeme 1 polévkovou lžíci směsi koření Bavorská pečeně, cca 1 min. restujeme a necháme zchladnout. Tímto způsobem získáme marinádu s krásně rozvinutou chutí a vůní.

    (Směs koření "Bavorská pečeně" se skládá z jemně drcených pepřů, hrubě drceného kmínu, papriky, tymiánu, bobkového listu, soli (17%) a cukru.)

    Bavorské vepřové výpečky - recept krok 2
  • 3/6

    1 kg libovějšího vepřového bůčku nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, které v míse dobře promícháme se zchladlou marinádou. Mísu zakryjeme strečovou folií a necháme v chladu marinovat alespoň 2 hod. (ideálně do druhého dne).

    Bavorské vepřové výpečky - recept krok 3
  • 4/6

    Maso přendáme do pekáče, přidáme 0,75 kg menších očištěných a rozpůlených brambor se slupkou, 250 g cibule nakrájené na kolečka, 250 g očištěné mrkve nakrájené na 0,5 cm kolečka, 2 nahrubo nasekané stroužky česneku, posolíme 1 lžičkou soli, promícháme a zalijeme 100 ml vody.

    Bavorské vepřové výpečky - recept krok 4
  • 5/6

    Pečeme při teplotě 200 °C asi 1 hodinu pod poklicí a 30 minut nezakryté, aby maso bylo ze všech stran pěkně opečené (občas promícháme nebo polijeme výpekem, aby se zelenina nevysušila. Pokud se výpek v pekáči „ztratí“, dolijeme trochu vody, aby se maso nepřipálilo.)

    Bavorské vepřové výpečky - recept krok 5
  • 6/6

    Podáváme samotné. (Lze i se zelím a bramborovým knedlíkem nebo vařeným šťouchaným bramborem s cibulkou.)

    Bavorské vepřové výpečky - recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík