Na přípravu tradičního italského předkrmu a do salátů z rajčat.
Číst více Vybrat baleníIngredience
- 1 kg zralých rajčat
- 2 velké francouzské bílé bagety (ciabatty, bílý toustový chléb)
- směs koření „Bruschetta“ od Antonína
- kvalitní extra virgin olivový olej
- aceto balsamico (variabilní)
Bruschetta al Pomodoro
Využijte letošní úrodu rajčat netradičně a potěšte své blízké rychlou italskou pochoutkou.
20 minut | 4 porce |
-
1/5
1 kg dokonale vyzrálých rajčat omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na drobné kostičky (0,5 cm).
- 2/5
V míse je smícháme se 2 lžícemi směsi koření „Bruschetta“, 2 lžícemi kvalitního extra virgin olivového oleje a kdo má rád, přidá ještě lžičku aceto balsamico. Vše opatrně promícháme, aby se rajčata nerozbila a při pokojové teplotě necháme 30 minut rozležet.
- 3/5
Francouzskou bagetu nebo ciabattu podélně rozřízneme a nejlépe na grilu (lze i v troubě nebo na grilpánvi) opečeme tak, aby se vytvořila nazlátlá kůrčička.
- 4/5
Opečené bagety (bruschetty) pokládáme na horký talíř (důležité, musí zůstat teplé), bohatě pokapeme extra virgin olivovým olejem, (kdo má rád česnek, může ještě potřít čerstvě rozdrceným česnekem).
- 5/5
Lžičkou na ně vrstvíme připravenou a odleželou směs rajčat a koření.