Ingredience

  • 1 kg zralých rajčat
  • 2 velké francouzské bílé bagety (ciabatty, bílý toustový chléb)
  • směs koření „Bruschetta“ od Antonína
  • kvalitní extra virgin olivový olej
  • aceto balsamico (variabilní)

Použité koření:

Bruschetta

Na přípravu tradičního italského předkrmu a do salátů z rajčat.

Číst více Vybrat balení

Bruschetta al Pomodoro

Vytisknout


Využijte letošní úrodu rajčat netradičně a potěšte své blízké rychlou italskou pochoutkou.

20 minut 4 porce
  • 1/5

    1 kg dokonale vyzrálých rajčat omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na drobné kostičky (0,5 cm).

    Bruschetta krok 1
  • 2/5

    V míse je smícháme se 2 lžícemi směsi koření „Bruschetta“, 2 lžícemi kvalitního extra virgin olivového oleje a kdo má rád, přidá ještě lžičku aceto balsamico. Vše opatrně promícháme, aby se rajčata nerozbila a při pokojové teplotě necháme 30 minut rozležet.

    Bruschetta krok 2
  • 3/5

    Francouzskou bagetu nebo ciabattu podélně rozřízneme a nejlépe na grilu (lze i v troubě nebo na grilpánvi) opečeme tak, aby se vytvořila nazlátlá kůrčička.

    Bruschetta krok 3
  • 4/5

    Opečené bagety (bruschetty) pokládáme na horký talíř (důležité, musí zůstat teplé), bohatě pokapeme extra virgin olivovým olejem, (kdo má rád česnek, může ještě potřít čerstvě rozdrceným česnekem).

    Bruschetta krok 4
  • 5/5

    Lžičkou na ně vrstvíme připravenou a odleželou směs rajčat a koření.

    Bruschetta krok hotovo

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík