Ingredience

Použité suroviny na 12 porcí:

Na korpus (meringue):

Na náplň a ozdobu:

  • 800 ml smetany 33 % na šlehání
  • 500 g čerstvých jahod
  • 100 g čerstvých borůvek
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 50 g plátkových mandlí
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 50-100 g hořké čokolády (dle chuti)

Použité koření:

Citronová kůra mletá

Mletá kůra z chemicky neošetřovaných plodů

Číst více Vybrat balení

Vanilkový cukr

Obsahuje 5% přírodní mleté Bourbon vanilky. Bez umělého vanilinu.

Číst více Vybrat balení

Dort Pavlova

Vytisknout


Slavnostní recept na lahodný nadýchaný dort pro slavnostní příležitost.

45 min. příprava
2 hod. sušení korpusu
12
  • 1/11

    Nejprve si připravíme korpus (meringue). Ve větší míse pomalu vyšleháme 6 bílků spolu se špetkou soli a lžičkou citronové mleté kůry.

    Dort Pavlova – recept krok 1
  • 2/11

    Zapneme horkovzdušnou troubu na 150 °C. Na 2 pečících papírech si nakreslíme tužkou kruhy o průměru cca 25 cm.

    Dort Pavlova – recept krok 2
  • 3/11

    Z 300 g třtinového cukru v blenderu nebo tyčovým mixérem vyrobíme práškový cukr, který po částech, za stálého šlehání, přisypeme k vyšlehaným bílkům, až se krásně propojí a vytvoří se hladká a lesklá sněhová hmota, která výborně drží tvar.

    Dort Pavlova – recept krok 3
  • 4/11

    Na 2 plechy položíme pečící papíry s předkreslenými kruhy, na každý dáme polovinu vyšlehané směsi a lžící nepravidelně rozetřeme na předkreslený kruh (nedokonalost je u tohoto dortu nádherná).

    Dort Pavlova – recept krok 4
  • 5/11

    Oba plechy vložíme do předehřáté trouby, ztlumíme teplotu na 100 °C a sušíme cca 2 hodiny. Troubu vypneme, vyvětráme a korpusy necháme ve vypnuté troubě dosušit.

    Dort Pavlova – recept krok 5
  • 6/11

    Zatímco se suší korpusy, připravíme si ozdobu. Na pánvičce rozpustíme 100 g třtinového cukru na karamel, poté přidáme 100 g rozmixovaných jahod, 1 lžičku vanilkového cukru a 1 lžíci kukuřičného škrobu rozmíchaného ve 100 ml vody.

    Dort Pavlova – recept krok 6
  • 7/11

    Za stálého míchání pomalu vaříme, než směs zhoustne do konzistence hustého sirupu (cca 10 minut) a poté necháme zcela vychladnout.

    Dort Pavlova – recept krok 7
  • 8/11

    50 g plátkových mandlí lehce nasucho dozlatova opražíme, zbylé jahody dle fantazie pokrájíme, hořkou čokoládu nahrubo nastrouháme.

    Dort Pavlova – recept krok 8
  • 9/11

    Když jsou korpusy i jahodový topping zcela vychladlé, ušleháme 800 ml šlehačky (lze využít i ztužovač, šlehačka pak déle drží tvar).

    Dort Pavlova – recept krok 9
  • 10/11

    Na servírovací talíř položíme první korpus, lžící nebo zdobičkou naneseme polovinu šlehačky, pokapeme polovinou jahodového toppingu a posypeme polovinou nastrouhané hořké čokolády. Totéž provedeme s druhou polovinou, kterou ještě ozdobíme jahodami a borůvkami a posypeme opraženými plátky mandlí.

    Dort Pavlova – recept krok 10
  • 11/11

    Necháme několik hodin (2-6) v lednici rozležet a podáváme.

    Dort Pavlova – recept krok 11

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík