Ingredience

Použité suroviny na 12 porcí:

Na korpus (meringue):

Na náplň a ozdobu:

  • 800 ml smetany 33 % na šlehání
  • 500 g čerstvých jahod
  • 100 g čerstvých borůvek
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 50 g plátkových mandlí
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 50-100 g hořké čokolády (dle chuti)

Použité koření:

Citronová kůra mletá

Mletá kůra z chemicky neošetřených plodů

Číst více Vybrat balení

Vanilkový cukr

Obsahuje 5 % přírodní mleté Bourbonské vanilky. Bez umělého vanilinu.

Číst více Vybrat balení

Dort Pavlova

Vytisknout


Slavnostní recept na lahodný nadýchaný dort pro slavnostní příležitost. 1. února 2019 slavíme 20. narozeniny!

45 min. příprava
2 hod. sušení korpusu
12
  • 1/11

    Nejprve si připravíme korpus (meringue). Ve větší míse pomalu vyšleháme 6 bílků spolu se špetkou soli a lžičkou citronové mleté kůry.

    Dort Pavlova – recept krok 1
  • 2/11

    Zapneme horkovzdušnou troubu na 150 °C. Na 2 pečících papírech si nakreslíme tužkou kruhy o průměru cca 25 cm.

    Dort Pavlova – recept krok 2
  • 3/11

    Z 300 g třtinového cukru v blenderu nebo tyčovým mixérem vyrobíme práškový cukr, který po částech, za stálého šlehání, přisypeme k vyšlehaným bílkům, až se krásně propojí a vytvoří se hladká a lesklá sněhová hmota, která výborně drží tvar.

    Dort Pavlova – recept krok 3
  • 4/11

    Na 2 plechy položíme pečící papíry s předkreslenými kruhy, na každý dáme polovinu vyšlehané směsi a lžící nepravidelně rozetřeme na předkreslený kruh (nedokonalost je u tohoto dortu nádherná).

    Dort Pavlova – recept krok 4
  • 5/11

    Oba plechy vložíme do předehřáté trouby, ztlumíme teplotu na 100 °C a sušíme cca 2 hodiny. Troubu vypneme, vyvětráme a korpusy necháme ve vypnuté troubě dosušit.

    Dort Pavlova – recept krok 5
  • 6/11

    Zatímco se suší korpusy, připravíme si ozdobu. Na pánvičce rozpustíme 100 g třtinového cukru na karamel, poté přidáme 100 g rozmixovaných jahod, 1 lžičku vanilkového cukru a 1 lžíci kukuřičného škrobu rozmíchaného ve 100 ml vody.

    Dort Pavlova – recept krok 6
  • 7/11

    Za stálého míchání pomalu vaříme, než směs zhoustne do konzistence hustého sirupu (cca 10 minut) a poté necháme zcela vychladnout.

    Dort Pavlova – recept krok 7
  • 8/11

    50 g plátkových mandlí lehce nasucho dozlatova opražíme, zbylé jahody dle fantazie pokrájíme, hořkou čokoládu nahrubo nastrouháme.

    Dort Pavlova – recept krok 8
  • 9/11

    Když jsou korpusy i jahodový topping zcela vychladlé, ušleháme 800 ml šlehačky (lze využít i ztužovač, šlehačka pak déle drží tvar).

    Dort Pavlova – recept krok 9
  • 10/11

    Na servírovací talíř položíme první korpus, lžící nebo zdobičkou naneseme polovinu šlehačky, pokapeme polovinou jahodového toppingu a posypeme polovinou nastrouhané hořké čokolády. Totéž provedeme s druhou polovinou, kterou ještě ozdobíme jahodami a borůvkami a posypeme opraženými plátky mandlí.

    Dort Pavlova – recept krok 10
  • 11/11

    Necháme několik hodin (2-6) v lednici rozležet a podáváme.

    Dort Pavlova – recept krok 11

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík