Italská směs na salát caprese. Výborná i na pizzu, těstoviny a sýrové omáčky.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 2 - 4 porce:
- 1 červená kapie
- 1 větší cibule
- 1 mladá cuketa (ideálně do průměru 5 cm)
- 1 lilek
- 10 cherry rajčátek
- 1 lžíce směsi koření Formaggio
- Extra virgin olivový olej (2 lžíce)
- Variabilně-jemně strouhaný parmazán (1 lžíce)
Grilovaná zelenina
Grilovací sezóna je v plném proudu a zelenina na grilu v poslední době získává na oblibě. Dnes vám přinášíme jednoduchý návod, jak ji připravit.
![]() |
![]() |
15 min. příprava 15 min. grilování |
2 - 4 |
-
1/4
Na větší kusy nebo kolečka (aby nepropadla roštem) cca 7 mm silná si nakrájíme připravenou zeleninu (lilek, cuketu, cibuli), lilek a cuketu lehce osolíme, aby se vypotily, cherry rajčátka a papriku necháme vcelku.
-
2/4
Na rozpáleném grilu zprudka ugrilujeme z obou stran veškerou zeleninu (měly by se vytvořit nahnědlé skvrny), papriku ze všech stran prakticky do černa-nebojte se, vnitřek se nespálí.
-
3/4
Hotovou zeleninu přendáme z grilu do nádoby, papriku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.
-
4/4
Vše pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, posypeme 1 lžící směsi koření formaggio a promícháme. Kdo má rád, může vše ještě promíchat s 1 lžící jemně strouhaného parmazánu.
Grilovanou zeleninu podáváme jako studený salát nebo teplou přílohu ke grilovaným masům nebo sýrům.