Ingredience

Použité suroviny na 2 - 4 porce:

  • 1 červená kapie
  • 1 větší cibule
  • 1 mladá cuketa (ideálně do průměru 5 cm)
  • 1 lilek
  • 10 cherry rajčátek
  • 1 lžíce směsi koření Formaggio
  • Extra virgin olivový olej (2 lžíce)
  • Variabilně-jemně strouhaný parmazán (1 lžíce)
  • Použité koření:

    Formaggio

    Italská směs na salát caprese. Výborná i na pizzu, těstoviny a sýrové omáčky.

    Číst více Vybrat balení

Grilovaná zelenina

Vytisknout


Grilovací sezóna je v plném proudu a zelenina na grilu v poslední době získává na oblibě. Dnes vám přinášíme jednoduchý návod, jak ji připravit.

15 min. příprava
15 min. grilování
2 - 4
  • 1/4

    Na větší kusy nebo kolečka (aby nepropadla roštem) cca 7 mm silná si nakrájíme připravenou zeleninu (lilek, cuketu, cibuli), lilek a cuketu lehce osolíme, aby se vypotily, cherry rajčátka a papriku necháme vcelku.

    Grilovaná zelenina – recept krok 1
  • 2/4

    Na rozpáleném grilu zprudka ugrilujeme z obou stran veškerou zeleninu (měly by se vytvořit nahnědlé skvrny), papriku ze všech stran prakticky do černa-nebojte se, vnitřek se nespálí.

    Grilovaná zelenina – recept krok 2
  • 3/4

    Hotovou zeleninu přendáme z grilu do nádoby, papriku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.

    Grilovaná zelenina – recept krok 3
  • 4/4

    Vše pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, posypeme 1 lžící směsi koření formaggio a promícháme. Kdo má rád, může vše ještě promíchat s 1 lžící jemně strouhaného parmazánu.

    Grilovanou zeleninu podáváme jako studený salát nebo teplou přílohu ke grilovaným masům nebo sýrům.

    Grilovaná zelenina – recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík