Grilované kotlety s ostrou omáčkou

Vytisknout
Grilované kotlety s ostrou omáčkou

Použité koření:

Česnekové kotlety

Vyladěná hrubozrnná směs s česnekem na marinování masa.

Číst více Vybrat balení

Harísa

Ostrá tuniská směs paprik a chilli na přípravu hariry, gulášů a grilování masa.

Číst více Vybrat balení

ČESNEKOVÉ KOTLETY

Nahrubo drcená grilovací směs ideální na marinování a nakládání mas. Obsahuje česnek, pepř, cibuli, hořčici, papriku, kmín, tymián a sůl (15%).

Směs koření s výraznou chutí česneku zjemněnou několika druhy sladkých paprik. Velmi vhodná je ke grilování vepřového, hovězího, kuřecího masa a ryb. Výborně se hodí i do mletých mas.

Typické použití pro tuto směs je recept na:

GRILOVANÉ KOTLETY S OSTROU OMÁČKOU

Nejdříve si připravíme naporcované kotlety, které naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nezkroutily.

Na marinádu si v misce smícháme 1 lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce oleje, 1 vrchovatou lžíci směsi koření „Česnekové kotlety“ a podle chuti dosolíme. Naklepané kotlety touto marinádou bohatě potřeme a zabalíme do alobalu. Uložíme na 1-2 dny do lednice. Maso se pěkně odleží a změkne.

Dále si připravíme ostrou omáčku. Rozmícháme jednu plnotučnou hořčici s 2 lžícemi olivového oleje a 1 lžící směsi koření „Harísa“ a necháme také uležet v lednici.

Naložené maso vyjmeme z alobalu a grilujeme z každé strany 3-5 minut podle teploty grilu.

Ugrilované kotlety podáváme s hořčicovou omáčkou. Přílohou může být pečivo, brambory a nebo jen čerstvá zelenina.

Použité suroviny na 4 porce:

4 vepřové kotlety s kostí (krkovice), plnotučná hořčice (200 g), olivový olej, směs koření „Česnekové kotlety“, směs koření „Harísa“, sůl

přílohy:

pečivo, brambory vařené nebo pečené, zelenina

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík