gruzínská směs na kuřecí maso a grilování ryb
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 500 g chlazených kuřecích prsou nebo vepřových kotlet
- 100 g vepřové šunky Prosciutto – Pršut (anglické slaniny, šunky,..)
- 1 červená kapie
- olivový olej
- směs koření Adžika
- sůl
- Přílohy: opečené brambory, pečivo, grilovaná zelenina
Grilované kuřecí s pršutem
Tento jednoduchý recept je vynikající tím, že kuřecí maso zůstane při grilování nádherně šťavnaté a provoněné italskou šunkou.
![]() |
![]() |
15 min. příprava 30 min. marinování 10-12 min. grilování |
4 |
-
1/4
Marinádu připravíme z šesti polévkových lžic olivového oleje, jedné polévkové lžíce kořenící směsi „Adžika“ a jedné lžičky soli.
-
2/4
Do marinády vložíme nakrájená kuřecí prsíčka (kousky asi tak 3x3 cm), promícháme a necháme asi půl hodinky marinovat.
-
3/4
Kvalitní slabounce krájenou italskou šunku zvanou prosciutto (můžeme použít i šunku nebo slaninu) rozkrájíme na dlouhé podélné proužky, kterými obalíme namarinované kuřecí maso a napícháme jej na střídačku s červenou kapií nakrájenou na kousky na špejli.
-
4/4
Grilujeme na rozpáleném grilu cca 2-3 min. z každé strany a podáváme s pečivem, grilovanou zeleninou, nebo opečenými bramborami.