Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g chlazených kuřecích prsou nebo vepřových kotlet
  • 100 g vepřové šunky Prosciutto – Pršut (anglické slaniny, šunky,..)
  • 1 červená kapie
  • olivový olej
  • směs koření Adžika
  • sůl
  • Přílohy: opečené brambory, pečivo, grilovaná zelenina

Použité koření:

Adžika

Gruzínská směs na kuřecí maso a grilování ryb.

Číst více Vybrat balení

Grilované kuřecí s pršutem

Vytisknout


Tento jednoduchý recept je vynikající tím, že kuřecí maso zůstane při grilování nádherně šťavnaté a provoněné italskou šunkou.

15 min. příprava
30 min. marinování
10-12 min. grilování
4
  • 1/4

    Marinádu připravíme z šesti polévkových lžic olivového oleje, jedné polévkové lžíce kořenící směsi „Adžika“ a jedné lžičky soli.

    Grilované kuřecí maso s pršutem - recept krok 1
  • 2/4

    Do marinády vložíme nakrájená kuřecí prsíčka (kousky asi tak 3x3 cm), promícháme a necháme asi půl hodinky marinovat.

    Grilované kuřecí maso s pršutem - recept krok 2
  • 3/4

    Kvalitní slabounce krájenou italskou šunku zvanou prosciutto (můžeme použít i šunku nebo slaninu) rozkrájíme na dlouhé podélné proužky, kterými obalíme namarinované kuřecí maso a napícháme jej na střídačku s červenou kapií nakrájenou na kousky na špejli.

    Grilované kuřecí maso s pršutem - recept krok 3
  • 4/4

    Grilujeme na rozpáleném grilu cca 2-3 min. z každé strany a podáváme s pečivem, grilovanou zeleninou, nebo opečenými bramborami.

    Grilované kuřecí maso s pršutem - recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík