Hermelínové kuře od paní Radky Šafaříkové

Vytisknout
Hermelínové kuře od paní Radky Šafaříkové

Použité koření:

Pepř bílý mletý

Se specifickou silnou chutí a vůní, má své místo v bílých omáčkách.

Číst více Vybrat balení

Kari - thajský typ

Ostřejší typ výborný na kuřecí karí, minutky, omáčky i "fish and chips".

Číst více Vybrat balení

KARÍ - THAJSKÝ TYP

Karí je složitá směs, používaná v indické, thajské, indonéské, čínské a vůbec mezinárodní kuchyni. Směsí je mnoho typů – od ostrých po méně ostré, často z 15 i více druhů koření.

Karí znamená i pokrm (silně kořeněná směs masa, zeleniny, nebo obojího).

Používáme je do masových a zeleninových karí, smetanových polévek a omáček, do květákové a pórkové polévky, do luštěnin, rýže, mletých mas, na kuře, králíka, ryby aj.

Thajský typ má odlišnou chuť, obsahuje méně kurkumy, dále hlavně koriandr, chilli, papriku a další koření - hořčice, pískavice, česnek apod. (vše jemně mleté).

Typické použití pro tuto směs je recept na :

HERMELÍNOVÉ KUŘE od paní Radky Šafaříkové

Kuře naporcujeme, omyjeme, osolíme, posypeme podle chuti bílým mletým pepřem od Antonína a směsí koření "Karí- Thajský typ".

Takto připravené maso naskládáme do pekáče, přidáme na plátky nakrájené hermelíny a to celé zalijeme dvěma šlehačkami.

Pečeme zakryté 35-40 minut při teplotě 200°C. V průběhu pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou.

Nakonec přidáme hrst nasekané omyté čerstvé petrželky, vše v pekáči promícháme a dáme odkryté ještě na pět minut do trouby.

Jako přílohu podáváme vařený brambor, bramborový knedlík, hranolky nebo krokety.

Použité suroviny na 4 porce :

1 celé kuře, 2 hermelíny, 2 smetany ke šlehání, směs koření "Karí - Thajský typ", pepř bílý mletý od Antonína, sůl

přílohy :

brambory, bramborový knedlík, hranolky, krokety

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík