Kari - thajský typ
Ostřejší typ výborný na kuřecí karí, minutky, omáčky i "fish and chips".
Kari je složitá směs, používaná v indické, thajské, indonéské, čínské a vůbec mezinárodní kuchyni. Směsí je mnoho typů - od ostrých po méně ostré, často až z 25 druhů koření. Karí znamená i pokrm (silně kořeněná směs masa, zeleniny, nebo obojího). Používáme je do masových a zeleninových karí, smetanových polévek a omáček, do květákové a pórkové polévky, do luštěnin, rýže, mletých mas, na kuře, králíka, ryby aj.
Thajský typ kari má odlišnou chuť, obsahuje méně kurkumy, a je výrazně ostřejší než jiné druhy kari. Používá se stejně jako ostatní kari, především však do thajských pokrmů podobným indickým s častým doplňkem ovoce (ananas, mandarinka, pomeranč aj.)