Horká čokoláda s chilli papričkami Habanero

Vytisknout
Horká čokoláda s chilli papričkami Habanero

Použité koření:

Chilli papričky Habanero mleté

Ovocné aroma a nezaměnitelná chuť. 150 000 SHU

Číst více Vybrat balení

Vanilka "Bourbon" (1 lusk)

Lusk z Madagaskaru se silným a nezaměnitelným aroma

Číst více Vybrat balení

Habanero - chilli papričky mleté

Chilli papričky jsou plody především exotických druhů křovitých paprik, rostoucích v tropech a subtropech Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Jižní a Střední Ameriky - zvláště Mexika. Ostré papriky obsahují více palčivé látky kapsaicinu, dále barviva, silice, také vitamíny (C, Betakaroten), minerály apod. Světový rekord v pálivosti drží k dnešnímu dni druh Capsicum Chinenses vypěstovaný na Trinidadu a Tobagu s názvem TRINIDAD SCORPION MORUGA s pálivostí 2 009 231 SHU !

Cihlově červená odrůda Habanero pochází z Kolumbie a patří mezi silně pálivé (150.000 SHU). Pro svoje nádherné ovocné aroma a úžasnou nasládlou chuť se obzvláště hodí do ostrých sladkých chutney, marinád, ovocných omáček, pomazánek a samozřejmě k masu a rybě.

HORKÁ ČOKOLÁDA S CHILLI PAPRIČKAMI HABANERO

Už staří Mayové vyznávali afrodiziakální účinky kakaových bobů podpořených jemnou palčivostí chilli papriček. Dnes Vám přinášíme velice jednoduchý recept na zpříjemnění večera. Překvapte svého partnera či přátele šálkem voňavé, horké čokolády s jemnou, pikantní příchutí Habanero papriček.

Velkou pozornost věnujte výběru kvalitní čokolády - na tom nejvíce záleží výsledná chuť horké čokolády. Minimální obsah kakaa by měl být alespoň 60%, ideální je 70%-80%.

Připravte si 2 varné nádoby tak, že se jedna vejde do druhé (menší by měla mít obsah max. 1l.). Do větší dejte 1cm vody (vodní lázeň), vložte menší nádobu, do které vlijete 200ml smetany, přidejte 1-2 lžičky „Vanilkového cukru od Antonína“ (kdo rád hořké přidá pouze trošku mleté vanilky) a na špičku nože “Habanero chilli papričky mleté od Antonína“. Vše zahřívejte, až směs začne bublat. Poté do horké smetany (nepřerušujte zahřívání) vložte nalámanou čokoládu a za stálého míchání (doporučujeme vidličkou) ji nechte rozpustit, až bude konzistence krémově hladká (cca 10 min.). Pro umocnění efektu můžete ještě horkou čokoládu vylepšit kapkou alkoholu, který máte rádi.

Vlijete do hrnečku a podáváte. Chutná samotná skvěle, ale kdo má rád, může ozdobit šlehačkou a posypat drcenými oříšky, další špetkou chilli nebo mletou skořicí.

Použité suroviny :

  • Na špičku nože “Habanero chilli papričky mleté“
  • 1-2 lžičky "Vanilkový cukr od Antonína"
  • 200 ml 12% smetany na vaření
  • 100g kvalitní hořké čokolády (60%-80% kakaa)

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík