Mletá kůra z chemicky neošetřovaných plodů
Číst více Vybrat baleníIngredience
Na drobenku:
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžička pravého vanilkového cukru
- lžička másla a polohrubá mouka na vymazání formy
Na náplň:
- 500 g plnotučného měkkého tvarohu
- 2-4 zelené tvrdší hrušky
- 3 vejce
- 1 lžičku citronové kůry mleté
- 1 lžičku skořice mleté
- šťáva z ½ citrónu
- 100 g cukru krupice
Hruškový crumble s tvarohem
Jednoduchý a lahodný drobenkový koláč s hruškami.
30 min. příprava 40 min. pečení |
1 koláč |
-
1/7
150 g studeného másla nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme a smícháme se 300 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, lžičkou vanilkového cukru a prsty nebo robotem připravíme drobenku
-
2/7
Do dortové formy o průměru 28 cm vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou (lze použít i pečící papír) nasypeme cca 2/3 drobenky a dobře ji umačkáme po celém dně formy.
-
3/7
Ze 3 bílků vyšleháme tuhý sníh. 500 g plnotučného tvarohu rozšleháme se 3 žloutky, lžičkou mleté citronové kůry, 100 g krupicového cukru a šťávou z ½ citronu dohladka a nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh.
-
4/7
Hotovou náplň naneseme na těsto do formy a vyrovnáme povrch.
-
5/7
Na náplň klademe plátky (půlměsíčky) z 2-4 hrušek (podle velikosti celkem 16 plátků)
-
6/7
Hrušky zaprášíme lžičkou mleté skořice, vše posypeme zbylou drobenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova (cca 40 minut).
-
7/7
Hruškový crumble podáváme ideálně teplý a můžeme jej ozdobit šlehačkou.