Jahodovy jahody

Vytisknout
Jahodovy jahody

Použité koření:

Skořice mletá (Indonésie)

Kvalitní sladká indonéská skořice s výraznou sladkou chutí a nádhernou vůní

Číst více Vybrat balení

Citronový pepř

Oblíbený v Skandinávii na přípravu všech druhů ryb

Číst více Vybrat balení

Vanilkový cukr

Obsahuje 5 % přírodní mleté Bourbonské vanilky. Bez umělého vanilinu.

Číst více Vybrat balení

CITRONOVÝ PEPŘ

Originální ostřejší směs koření určená zejména na minutky z masa, na steaky, na rožněná a pečená masa, dále do gulášů, na zvěřinu. Výborně chutná v zeleninových salátech, zapečených těstovinách apod. Lze jej použít při smažení a pečení ryb.



JAHODOVY JAHODY


Krém:

Mascarpone, vanilkový cukr a smetanu vložíme do mísy a ručním šlehačem vše dokonale smícháme na pevný vanilkový krém.

Jahody:

Nyní je důležité si připravit všechny ingredience k ruce, protože příprava je velmi rychlá. Nejprve jahody omyjeme, překrojíme napůl a odložíme stranou. V hmoždíři najemno nadrtíme citronový pepř. Na teflonové pánvi na sucho opražíme plátky mandlí, až dostanou nazlátlou barvu. Přisypeme citronový pepř a pár vteřin necháme na pánvi rozvonět. Poté najednou přidáme máslo, med a mletou skořici a hned jak vše zpění, odstavíme z plotny a vložíme do pánve připravené jahody. Vše opatrně promícháme, až jsou jahody medovou omáčkou a mandlemi obaleny.

Jahody přeskládáme na misku nebo talíř a přelijeme zbytkem omáčky z pánve. Z krému lžící vykrojíme hrudku a přidáme k jahodám. Na závěr dozdobíme krém snítkou máty a podáváme (nejlépe na podnosu partnerovi přímo do postele) spolu s otevřenou lahví sektu.

Použité suroviny:

Krém :
1 ks Mascarpone, 2-3 polévkové lžíce vanilkového cukru, 3 lžíce smetany

Medová omáčka:
1 malou čajovou lžičku citronového pepře, 10g plátků mandlí, 1 lžičku mleté skořice, 2 lžíce medu, 1 lžíce másla, 250g čerstvých jahod, čerstvá máta na ozdobení

Přílohy:
1 láhev sektu

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík