Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 600 g rybích filetů (treska, losos, okoun…)
  • 3 stroužky česneku
  • 3 5 cm čerstvého zázvoru (1 lžíce)
  • 10 cm pórku (zelená část)
  • 3 dcl přírodního bílého jogurtu
  • 3 dcl kokosového mléka
  • 1 střední mrkev
  • 2 řapíky celeru
  • 1 menší cibule
  • hrst lístků koriandru (čerstvé nebo sušené)
  • chilli papričky dle chuti
  • olej na smažení (6 lžic)

Kořenící směs:

Přílohy:

  • rýže, placky Naan (Roti).

Použité koření:

Karí - jávský typ

Krásně aromatické, se špetkou citronové kůry, bez soli

Číst více Vybrat balení

Skořice mletá (Indonésie)

Kvalitní sladká indonéská skořice s výraznou sladkou chutí a nádhernou vůní

Číst více Vybrat balení

Cumin mletý (Římský kmín)

Pěstovaný v Sýrii, čištěný a mletý v Německu

Číst více Vybrat balení

Jávské rybí curry

Vytisknout


Ochutnejte trochu slunce ve zdravém (a výborném!) receptu z ostrova Jáva.

30 min. příprava
20 min. vaření
4
  • 1/7

    Připravíme si kořenící směs z 3 lžic směsi koření Karí - jávský typ, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého cuminu, 1 lžičky soli.

    Jávské rybí curry - recept krok 1
  • 2/7

    600 g rybích filetů nakrájíme na kousky 4 x 4 cm, obalíme je v kořenící směsi a necháme 20 minut v chladu stát.

    Jávské rybí curry - recept krok 2
  • 3/7

    Mezitím 3 stroužky česneku a cca 3 cm zázvoru nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme na 5 cm nudličky a vše dáme stranou. Pórek, mrkev a 2 řapíky celeru nakrájíme na 5 cm nudličky.

    Jávské rybí curry - recept krok 3
  • 4/7

    Nejlépe ve wok pánvi rozpálíme 6 lžic oleje a zprudka na něm orestujeme okořeněné filety. Poté je opatrně vyndáme stranou.

    Jávské rybí curry - recept krok 4
  • 5/7

    Do rozpáleného oleje vsypeme připravený zázvor, česnek a nudličky cibule (případně i chilli papričky), zprudka vše 1 minutu, restujeme, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a zprudka restujeme ještě 3 minuty.

    Jávské rybí curry - recept krok 5
  • 6/7

    Přilijeme 3 dcl kokosového mléka, 3 dcl přírodního jogurtu, promícháme a do pánve vložíme zpět orestované rybí kousky. Na mírném plameni necháme probublávat cca 20 minut (curry se zredukuje a chutě se krásně propojí) a 1 minutu před koncem přisypeme hrst nasekaných lístků koriandru.

    Jávské rybí curry - recept krok 6
  • 7/7

    Podáváme s vařenou rýží nebo plackou Naan (Roti)

    Jávské rybí curry - recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík