díky výrazné chuti je vhodná na sladkovodní ryby
Číst více Vybrat baleníKalouskovy sardinky
Vytisknout
RYBY
Směs mletého koření vhodná na pečené, smažené a grilované ryby. Obsahuje kmín, koriandr, papriku, česnek, zázvor, kurkumu, pepř, pískavici, tymián, bazalku, saturejku, sůl a další.
Sice se zatím až tak špatně nemáme, avšak dnes a denně okolo sebe slyšíme, že je třeba se zamyslet nad naším hospodařením, proto vám dám tip, jak lze ušetřit!
Neobvyklé, zdravé, chuťově opravdu výborné jídlo a hlavně jedna porce vyjde na neuvěřitelných 6,-Kč!!!
KALOUSKOVY SARDINKY
Nasbírat, omýt a osušit hrst mladých jitrocelových lístků (na jaře jsou nejchutnější a jitrocel má také spoustu léčivých účinků).
Potom připravit těstíčko na obalování:
1 vejce, 3 lžíce smetany, 90ml vody, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička směsi koření "Ryby", půl lžičky soli.
Vše metličkou pěkně ušlehat, až vznikne těstíčko trochu hustší než na palačinky.
Do pánve dát 9 lžic oleje a rozpálit. Lístky jitrocele namáčet v těstíčku a zprudka osmažit z obou stran.
Podávat s vařeným bramborem a pokud to rozpočet dovolí, lze k tomu připravit též tzatziky podle našeho receptu č.164.
Použité suroviny:
36 mladých jitrocelových lístků, 1 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce smetany, směs koření "Ryby", olej na smažení, sůl
Příloha:
vařené brambory, tzatziky (recept č.164)