Kalouskovy sardinky

Vytisknout
Kalouskovy sardinky

Použité koření:

Ryby

Pro výraznou chuť je vhodná na sladkovodní ryby

Číst více Vybrat balení

RYBY

Směs mletého koření vhodná na pečené, smažené a grilované ryby. Obsahuje kmín, koriandr, papriku, česnek, zázvor, kurkumu, pepř, pískavici, tymián, bazalku, saturejku, sůl a další.

Sice se zatím až tak špatně nemáme, avšak dnes a denně okolo sebe slyšíme, že je třeba se zamyslet nad naším hospodařením, proto vám dám tip, jak lze ušetřit!

Neobvyklé, zdravé, chuťově opravdu výborné jídlo a hlavně jedna porce vyjde na neuvěřitelných 6,-Kč!!!

KALOUSKOVY SARDINKY

Nasbírat, omýt a osušit hrst mladých jitrocelových lístků (na jaře jsou nejchutnější a jitrocel má také spoustu léčivých účinků).

Potom připravit těstíčko na obalování:

1 vejce, 3 lžíce smetany, 90ml vody, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička směsi koření "Ryby", půl lžičky soli.

Vše metličkou pěkně ušlehat, až vznikne těstíčko trochu hustší než na palačinky.

Do pánve dát 9 lžic oleje a rozpálit. Lístky jitrocele namáčet v těstíčku a zprudka osmažit z obou stran.

Podávat s vařeným bramborem a pokud to rozpočet dovolí, lze k tomu připravit též tzatziky podle našeho receptu č.164.

Použité suroviny:

36 mladých jitrocelových lístků, 1 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce smetany, směs koření "Ryby", olej na smažení, sůl

Příloha:

vařené brambory, tzatziky (recept č.164)

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík