Kotlety řádových sester od paní Jitky Porubčanové

Vytisknout
Kotlety řádových sester od paní Jitky Porubčanové

Použité koření:

Harísa

Ostrá tuniská směs paprik a chilli na přípravu hariry, gulášů a grilování masa.

Číst více Vybrat balení

HARÍSA

Ohnivá tuniská směs, oblíbená také v Alžíru a Maroku, určená k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu apod. (smícháme s olivovým olejem do hustoty pasty). Obsahuje drcené chilli papričky, česnek, koriandr, cumin, papriku a sůl (5%). Jako stolní koření je Harísa dost podobná indonéským sambalám. Používáme k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa a ryb apod.

Tento vynikající recept údajně pochází od řádových sester ze Slovenska.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

KOTLETY ŘÁDOVÝCH SESTER od paní Jitky Porubčanové

Nejdříve dáme do sedmi vrchovatých lžic strouhanky dvě lžičky „Harísy“ (kdo má rád ostré jídlo 3-4 lžičky) a jeden a půl lžičky soli. Tyto ingredience promícháme. Kotlety řádně naklepeme a obalíme v připravené strouhankové směsi a potom zprudka na oleji smažíme jednu minutu po obou stranách.

Do pekáčku naskládáme cibuli nakrájenou na kolečka, na ní poklademe osmažené maso, na které vylijeme zbytek oleje z pánvičky a podlejeme jedním a půl deci vody. Přiklopíme pekáček a pečeme 40 minut v troubě při teplotě 220°C stále přikryté.

Podávat můžeme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo jen s pečivem.

Použité suroviny na 4 porce :

4 vepřové kotlety (kuřecí nebo krůtí prsa), 3 střední cibule, strouhanka, olej, směs koření „Harísa“, sůl

přílohy :

brambory, bramborová kaše, pečivo

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík