Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 500 g malých suchých bílých fazolí (var. 3 plechovky sterilovaných)
  • 100 g slaniny
  • 4 středně velká rajčata
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 střední cibule
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • 250 ml vody
  • sůl
  • směs koření Desperado
  • 1 lžička oregana (sušené nebo čerstvé)
  • 2 čerstvé papričky jalapeno

Přílohy:

    • tortilla, pečivo nebo špekáček, steak

    Použité koření:

    Desperádo

    Originální pálivá směs bez soli inspirovaná mexickou kuchyní.

    Číst více Vybrat balení

    Oregano

    Svěží, zelené a aromatické lístky dobromysli

    Číst více Vybrat balení

Kovbojské fazole desperado

Vytisknout


Dnešní recept se výborně hodí buď jako samotné jídlo nebo jako příloha k opečeným špekáčkům, ke grilovaným masům a dá se snadno připravit nejen na plotně, ale i na grilu nebo ohni.

45 min. 4-6
  • 1/5

    500 g suchých malých bílých fazolí dáme přes noc namočit do vody.

    Kovbojské fazole desperado - recept krok 1
  • 2/5

    Rajčata opláchneme a při 200 °C v troubě pečeme na pečícím papíru cca 20 minut (nebo v alobalu nad ohněm). Namočené fazole slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

    Kovbojské fazole desperado - recept krok 2
  • 3/5

    100 g slaniny nakrájíme na malé kousky a na 2 lžících sádla nebo oleje necháme zesklovatět, přidáme nadrobno nakrájené 2 střední cibule a vše osmažíme do zlatova. Nakonec přihodíme nahrubo nakrájené 2-3 stroužky česneku, 1 vrchovatou lžíci směsi koření „Desperado“ a cca 30 vteřin restujeme.

    Kovbojské fazole desperado - recept krok 3
  • 4/5

    Do základu přidáme opečená rajčata, která oloupeme a vařečkou nahrubo v pánvi nadrtíme, dále 2 nadrobno nasekané zelené Jalapeňo papričky, okapané fazole (nebo 3 plechovky sterilovaných bez nálevu), 1 lžičku oregana, 1 lžičku soli (nebo dánské prémiové uzené soli), podlijeme 250 ml vody, promícháme a 30-45 minut na mírném ohni necháme probublávat až fazole změknou (u sterilovaných 10 min.).

    Kovbojské fazole desperado - recept krok 4
  • 5/5

    Dosolíme dle chuti a horké podáváme samotné s pečivem, zabalené v tortille nebo jako přílohu ke steakům, špekáčkům apod.

    Kovbojské fazole desperado - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík