Kuře nadivoko

Vytisknout
Kuře nadivoko

Použité koření:

Kuře gril

Při pečení vytvoří krásně červenou kůrku.

Číst více Vybrat balení

Jalovec celý

Aromatický jalovec z Makedonie, Srbska a Bosny

Číst více Vybrat balení

KUŘE GRIL

Směs mletého koření určená pro grilování a pečení kuřat.

Je složena ze sladké papriky, chilli, cibule, česneku, celerové nati, oregana, nového koření, koriandru, hořčice, šalvěje, kmínu a soli. Doporučujeme smíchat 1 – 3 lžičky směsi s 1 – 2 lžícemi oleje a kuře před pečením nebo grilováním potřít (vytvoří se zlatohnědá kůrka). Směs je vhodná i na pečené a grilované ryby.

KUŘE PANÍ MÜLLEROVÉ

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, z obou stran okořeníme směsí "Kuře gril" (2-3 lžičky) a dobře osolíme. Na dno pekáčku nebo zapékací misky rozprostřeme najemno nakrájenou slaninu, cibuli, na plátky nakrájený česnek, jalovec, bobkové listy, hrst předem namočených hub, 50g másla, podlijeme vodou (150 ml – lze použít vodu z namočených hub) a na to vložíme okořeněná stehna. Pečeme v předehřáté troubě na 180-200°C asi 45 minut. V průběhu pečení stehna přeléváme výpekem.

Když jsou stehna upečená, vyjmeme je a uchováme v teple. Z výpeku vyndáme jalovec a bobkové listy, zahustíme lžící polohrubé mouky rozmíchané ve 3 lžících zakysané smetany a krátce povaříme. Dle potřeby můžeme do omáčky přidat trochu vody, dochutíme solí a přidáme lžičku worcesterské omáčky. Na talíř pokládáme upečená stehna a přelíváme smetanovou omáčkou.

Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.

Použité suroviny na 4 porce:

4 kuřecí stehna, směs koření "Kuře gril", sůl, 50g másla, 50g anglické slaniny, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 8 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, 1 hrst předem namočených sušených hub, 1 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžička worcesterské omáčky

Přílohy:

brambory nebo rýže

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík