Jalovec celý

Juniperus communis

Plody jalovce byly jako koření používány již ve staré římské kuchyni. Jalovčinky obsahují tři semena a jsou tmavě modrohnědě zbarveny. Mají nasládlou a výrazně pryskyřičnou chuť i vůni. Jalovec se hlavně užívá při kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje očištěná zvěřina před úpravou, aby "dozrála". Přidávají se i do rybích marinád. Koření se jimi kysané zelí, hlavně v Německu a v Alsasku, někdy se přidávají do guláše, chceme-li mu dodat "divokou" příchuť, ale i při pečení drůbeže. Jsou součástí různých směsí koření, dají se použít spolu s koriandrem k nakládání masa před uzením. Používá se k výrobě Ginu a Borovičky.

25 Kč
Sáček, 20 g
59 Kč
Kořenka malá, 21 g
89 Kč
Kořenka velká, 41 g
200 Kč
Gastrosáček, 200 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Jalovec mletý

"Zvěřinové" koření z Makedonie, Srbska a Bosny

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík