Jemná směs bylinek bez soli nejen pro studenou kuchyni
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 hamburgery:
- 400-500 g kuřecích stehenních řízků
- 4 vejce velikosti „M“
- 4 žampióny “porto bello“ o průměru 8-10 cm
- 4 hamburgerové bulky
- směs koření Bylinkové máslo
- 100 ml oleje
- 4 plátky čedaru
- pepř a sůl dle chuti
Na ozdobení:
- 1 větší rajče
- ledový salát
- sladké cibulové chutney
- majonéza
Příloha:
- steakové hranolky
Kuřecí hamburger "Portobello"
Kuřecí hamburger netradičně s žampionem, volským okem, čedarem a bylinkovým máslem.
![]() |
![]() |
30 min. příprava | 4 hamburgery |
-
1/4
Ve 100 ml oleje rozmícháme jednu lžíci směsi "Bylinkové máslo", půl lžičky soli a trochu čerstvě namletého pepře. Omyté kuřecí stehenní řízky zbavíme tuku a spolu se žampióny potřeme marinádou. Hamburgerové bulky rozřízneme napůl.
-
2/4
Na rozpálené grilovací pánvi, tálu nebo kameni ogrilujeme stehenní řízky a žampióny 3 minuty z obou stran.
-
3/4
Z rozklepnutých vajíček připravíme 4 poloměkká „volská oka“ a hamburgerové bulky ogrilujeme na rozříznuté straně.
-
4/4
Na spodní díl bulky položíme horké ugrilované stehenní řízky, na ně plátek čedaru, pak žampióny „porto bello“ hladkou stranou dolů, volské oko, cibulové chutney, list ledového salátu, plátek rajčete a majonézu. Vše přiklopíme vrchním dílem hamburgerové bulky a podáváme samotné nebo se steakovými hranolky.