Japonská směs na mořské ryby bez soli a glutamanu.
Číst více Vybrat baleníLosos Kabajaki
VytisknoutKABAJAKI (RYBA NA BYLINKÁCH)
Originální japonská bylinková směs na mořské a sladkovodní ryby a jiné mořské speciality nejen asijské kuchyně. Je vhodná ke grilování, pečení, při přípravě zálivek na ryby nebo do rybích polévek. Obsahuje petržel, cibuli, pepř a česnek.
LOSOS KABAJAKI
400 – 600 g lososa nakrájíme na 4 stejné podkovy (nebo koupíme již krájené steaky z lososa). Dobře osušíme ubrouskem, osolíme, pokapeme z obou stran šťávou z 1/2 citronu a cca na 1/2 hodiny dáme odležet do chladničky.
Mezitím si připravíme pastu : 1 větší nakrájenou cibuli promícháme se 100 – 150 g nakrájené uzené nebo prorostlejší anglické slaniny, přidáme 2 lžičky směsi koření „Kabajaki“, osolíme (přibližně 1/2 lžičky).Vše nožem jemně nasekáme, až nám vznikne pasta.
Lososa vyndáme z chladničky a na rozehřátém oleji jednotlivé porce po obou stranách lehce opečeme tak, aby maso zůstalo ještě růžové.
Opečené porce narovnáme vedle sebe do máslem vymazané zapékací misky (nebo pekáčku) a na každou porci rovnoměrně rozdělíme připravenou pastu. Zapékáme v rozpálené troubě dokud se slanina nezačne škvařit a cibule zlátnout.
Podáváme nejlépe s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.
Použité suroviny na 4 porce :
400 – 600 g lososa, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 1 větší cibule, 100 – 150 g uzené nebo prorostlejší anglické slaniny, směs koření „Kabajaki“, olej na smažení, máslo na vymazání zapékací misky
přílohy :
opečené brambory, zeleninová obloha