Mandlové kari kuře

Vytisknout
Mandlové kari kuře

Použité koření:

Kari - thajský typ

Ostřejší typ výborný na kuřecí karí, minutky, omáčky i "fish and chips".

Číst více Vybrat balení

KARÍ - THAJSKÝ TYP

Karí je složitá směs, používaná v indické, thajské, indonéské, čínské a vůbec mezinárodní kuchyni. Směsí je mnoho typů - od ostrých po méně ostré, často z 15 i více druhů koření. Karí znamená i pokrm (silně kořeněná směs masa, zeleniny, nebo obojího). Thajský typ má odlišnou chuť, obsahuje méně kurkumy, a je výrazně ostřejší než jiné druhy karí.

Mandle a karí. Nezní to lákavě?

MANDLOVÉ KARI KUŘE

500g kuřecích prsou nakrájet na nudličky, osolit jednou lžičkou soli a trochu opepřit čerstvě namletým pepřem.

V šikovné hlubší pánvi rozpálit 4 lžíce oleje a na něm zprudka osmahnout maso ze všech stran (asi 3-5 min).

Podlít 50ml vody, přidat 100g nakrájených žampionů a 1 lžíci "Karí - thajského typu". (Kdo má rád hodně pikantní pokrm, může přidat ještě trochu cayenského pepře.)

Promíchat, krátce podusit, pak přidat na plátky krájené mandle a hrst na jemné proužky nakrájeného pórku. Znovu promíchat, přilít 200ml smetany a stáhnout plamen.

Lehce míchat, až smetana po pár minutách zhoustne a omáčka tím získá pěknou konzistenci. Podle chuti dosolit.

Přílohu zvolte sami - mohou to být hranolky, krokety, těstoviny a také rýže je vynikající.

Použité suroviny:

500g kuřecích prsou, 200 ml smetany na šlehání, 100g žampionů, 50g plátkových mandlí, 1/2 čerstvého pórku, směs koření "Karí - thajský typ", pepř černý, (pepř cayenský), olej, sůl

Příloha:

hranolky, krokety, těstoviny nebo rýže

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík