Směs nejkvalitnější indonéské mleté skořice a třtinového cukru.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na dva plechy (40-50 ks):
- 1 balíček listového těsta 400-500  g (Příprava domácího těsta viz recept č. 222 Babiččin štrůdl)
- 100 g cukru krystal (bílý nebo třtinový)
- 1 žloutek
- 2 lžíce mléka
- 2 lžičky skořicového cukru
Palmeritas
Dnešní, velice jednoduchý, recept je Antonínovou variací tradiční španělské sladkosti z listového těsta, kterou děti milují, rády pomáhají při její výrobě a která se báječně hodí i k odpolední kávě. Tradičně se používá pouze bílý cukr, ale chuťově neméně dobré jsou i varianty se skořicí, třtinovým cukrem nebo čokoládou.
30 min. příprava 2 x 10-15 min. pečení |
2 plechy (cca 40 ks) |
-
1/6
Listové těsto si rozdělíme na 2 poloviny a každou postupně vyválíme na obdélník cca 30 x 40 cm o tloušťce 2-3 mm.
-
2/6
Každý obdélník posypeme rovnoměrně 40 g cukru krystal a 1 lžičkou skořicového cukru a které válečkem lehce do těsta zatlačíme.
-
3/6
Obdélník si opticky rozdělíme na 2 poloviny a těsto směrem od kratších okrajů obdélníku srolujeme ke středu. Vznikne „spojená dvojroláda“ (na průřezu je vidět písmeno C), kterou dáme na 15 minut zchladit do lednice. Totéž uděláme s druhou polovinou těsta.
-
4/6
Dvojroládu nakrájíme na 5-7 mm široké kousky, které položíme na plech s pečícím papírem. Palmeritas lehce potřeme žloutkem rozšlehaným s 2 lžícemi mléka, lehce posypeme 10 g cukru krystal.
-
5/6
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10-15 minut, až jsou krásně zlaté.
-
6/6
Necháme na plechu vychladnout a podáváme.