Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • gril na přípravu raclette
  • 400 g raclette sýru nakrájeného na 25 g plátky
  • směs koření Raclette
  • 1 kg příloh – brambory, chléb, uzené maso (možná je i uzenina, např. klobása), cherry rajčátka, červená kapie, nakládané cibulky nebo okurčičky
  • Variabilně: suché, nejlépe francouzské, červené víno

Použité koření:

Raclette

Na ochucení sýra raclette nebo grilování hermelínu.

Číst více Vybrat balení

Antonínův raclette

Vytisknout


Plánujete posezení s rodinou nebo přáteli? Vyzkoušejte raclette s naší vyladěnou, voňavou směsí.

20 min. 4
  • 1/6

    Malé brambory (do 3 cm) se slupkou nebo brambory oloupané a nakrájené na 2 cm kostky uvaříme doměkka.

    Antonínův Raclette – recept krok 1
  • 2/6

    Chléb, kapii a uzené maso nebo jinou uzeninu nakrájíme na cca 2 cm kousky, cherry rajčátka necháme vcelku. Nakládané cibulky nebo okurčičky a nakrájený chléb dáme do misek.

    Antonínův Raclette – recept krok 2
  • 3/6

    Vařené brambory, maso i zeleninu dáme na vrchní plát raclette grilu a necháme prohřát.

    Antonínův Raclette – recept krok 3
  • 4/6

    Plátky raclette sýru jemně posypeme kořenící směsí „Raclette“, položíme na malé pánvičky a necháme v grilu rozpustit.

    Antonínův Raclette – recept krok 4
  • 5/6

    Jednotlivé kousky z grilu nebo misek napichujeme na vidličku a namáčíme do okořeněného rozpuštěného sýra.

    Antonínův Raclette – recept krok 5
  • 6/6

    Nebo také můžeme připravené kousky příloh rovnou poskládat na malou pánvičku grilu, na ně položit plátek raclette sýra lehce posypaného kořenící směsí „Raclette“ a nechat jej v grilu rozpustit. Poté napichujeme jednotlivé kousky již obalené rozpuštěným sýrem.

    K tomu samozřejmě doporučujeme kvalitní suché, nejlépe francouzské, červené víno.

    Antonínův Raclette – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík