Raclette

Na ochucení sýra raclette nebo grilování hermelínu.

Na přípravu raclette, grilovaného sýra, sýrových pomazánek nebo v troubě pečených brambor.

Raclette patří ke specialitám švýcarské kuchyně, i když jej proslavili Francouzi, od nichž pochází i název (racler = seškrabávat). Vznikl pravděpodobně v Alpách, kde si pastýři nechávali u ohně povrch sýru rozehřát a pak jej teplý seškrabávali. Povrch tohoto sýru se rozpouští ve speciálních grilech a podává s různými přílohami, jako jsou uzeniny (slanina, prosciutto, schwarzwaldská šunka či sušší salámy), různá zelenina (doporučují se i nakládané cibulky, okurky, houby, apod.), menší brambory vařené ve slupce, pečivo, různé druhy masa, ale i ovoce (fíky, hrušky, jahody nebo hroznové víno). Vše se pak smíchá dohromady, dochutí kořením dle chuti a podává, jak jinak než s vínem, nejlépe suchým červeným. Samozřejmě lze směs koření na Raclette využít i při klasickém grilování sýrů nebo hermelínu.

Složení:

paprika, cibule, česnek, pepř černý, chilli, muškátový ořech, oregano, petržel, tymián, kmín

43 Kč
Sáček, 35 g
89 Kč
Kořenka malá, 35 g
144 Kč
Kořenka velká, 70 g
344 Kč
Gastrosáček, 350 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Na sýry a tvaroh

Směs na pomazánky s petrželkou a koprem.

Číst více Vybrat balení

Pepř zelený drcený

Jemný a křehký, výborný při marinování a nakládání mas nebo sýrů

Číst více Vybrat balení

Bylinkový steak

Na steaky, na grilování a pečení ryb, na grilovaný hermelín.

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík