Nejkvalitnější ze sladkých maďarských paprik (ASTA 180) ze Szegedi
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 8 porcí:
- 600 – 800 g kapřích (rybích) filetů bez kostí, (s kůží nebo bez)
- 3 rozšlehaná vejce
- 2 utřené stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 vrchovatá lžíce směsi koření „Ryby“ od Antonína
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička maďarské sladké papriky
- olej na smažení
Přílohy:
- bramborová kaše, vařené brambory, chléb, rýže apod.
Kapří hranolky
Antonínova varianta pochoutky z jižních Čech.
30-40 min. | 8 |
-
1/5
600 - 800 g rybích filetů s kůží nebo bez (kapr, treska apod.) dobře opláchneme, nařežeme na 2 cm široké hranolky.
-
2/5
Rybí hranolky vložíme na 2 hod. (lze i přes noc) do marinády z 3 rozšlehaných vajec, 2 najemno utřených stroužků česneku, 1 lžíce kořenící směsi „Ryby“ od Antonína a lžičky soli.
-
3/5
Ryby vyjmeme z marinády, necháme lehce okapat a obalujeme v dokonale rozmíchané směsi 150 g hladké mouky a 1 lžičky maďarské sladké papriky.
-
4/5
Na pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a obalené rybí hranolky zvolna z obou stran do zlatova opečeme.
-
5/5
Podáváme s čerstvým chlebem nebo s bramborem vařeným spolu s nasekaným libečkem v osolené vodě či bramborovou kaší.