Ingredience

Použité suroviny na 8 porcí:

  • 600 – 800 g kapřích (rybích) filetů bez kostí, (s kůží nebo bez)
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 vrchovatá lžíce směsi koření „Ryby“ od Antonína
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička maďarské sladké papriky
  • olej na smažení

Přílohy:

  • bramborová kaše, vařené brambory, chléb, rýže apod.

Použité koření:

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější ze sladkých maďarských paprik (ASTA 180) ze Szegedi

Číst více Vybrat balení

Ryby

Díky výrazné chuti je vhodná na sladkovodní ryby.

Číst více Vybrat balení

Kapří hranolky

Vytisknout


Antonínova varianta pochoutky z jižních Čech.

30-40 min. 8
  • 1/5

    600 - 800 g rybích filetů s kůží nebo bez (kapr, treska apod.) dobře opláchneme, nařežeme na 2 cm široké hranolky.

    Rybí hranolky - recept krok 1
  • 2/5

    Rybí hranolky vložíme na 2 hod. (lze i přes noc) do marinády z 3 rozšlehaných vajec, 2 najemno utřených stroužků česneku, 1 lžíce kořenící směsi „Ryby“ od Antonína a lžičky soli.

    Rybí hranolky - recept krok 2
  • 3/5

    Ryby vyjmeme z marinády, necháme lehce okapat a obalujeme v dokonale rozmíchané směsi 150 g hladké mouky a 1 lžičky maďarské sladké papriky.

    Rybí hranolky - recept krok 3
  • 4/5

    Na pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a obalené rybí hranolky zvolna z obou stran do zlatova opečeme.

    Rybí hranolky - recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme s čerstvým chlebem nebo s bramborem vařeným spolu s nasekaným libečkem v osolené vodě či bramborovou kaší.

    Rybí hranolky - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík