Ingredience

Použité suroviny na 8 porcí:

  • 600 – 800 g kapřích (rybích) filetů bez kostí, (s kůží nebo bez)
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 vrchovatá lžíce směsi koření „Ryby“ od Antonína
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička maďarské sladké papriky
  • olej na smažení

Přílohy:

  • bramborová kaše, vařené brambory, chléb, rýže apod.

Použité koření:

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější z maďarských paprik ASTA 180

Číst více Vybrat balení

Ryby

Pro výraznou chuť je vhodná na sladkovodní ryby

Číst více Vybrat balení

Rybí hranolky

Vytisknout


Antonínova varianta pochoutky z jižních Čech.

30-40 min. 8
  • 1/5

    600 - 800 g rybích filetů s kůží nebo bez (kapr, treska apod.) dobře opláchneme, nařežeme na 2 cm široké hranolky.

    Rybí hranolky - recept krok 1
  • 2/5

    Rybí hranolky vložíme na 2 hod. (lze i přes noc) do marinády z 3 rozšlehaných vajec, 2 najemno utřených stroužků česneku, 1 lžíce kořenící směsi „Ryby“ od Antonína a lžičky soli.

    Rybí hranolky - recept krok 2
  • 3/5

    Ryby vyjmeme z marinády, necháme lehce okapat a obalujeme v dokonale rozmíchané směsi 150 g hladké mouky a 1 lžičky maďarské sladké papriky.

    Rybí hranolky - recept krok 3
  • 4/5

    Na pánvi rozpálíme olej na střední teplotu a obalené rybí hranolky zvolna z obou stran do zlatova opečeme.

    Rybí hranolky - recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme s čerstvým chlebem nebo s bramborem vařeným spolu s nasekaným libečkem v osolené vodě či bramborovou kaší.

    Rybí hranolky - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík