Japonská směs na mořské ryby bez soli a glutamanu.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 400 gramů rybího masa
- 400 gramů brambor
- 2 vajíčka
- 1 lžička světlé sójové omáčky
- 1 lžička škrobu
- olej na smažení
- sůl
- směs koření "Kabajaki"
Rybí placičky kabajaki
Věříme, že tento snadný recept na rybí placičky vám pomůže vyřešit věčnou otázku "Co budu vařit?" a zpřístupní rybí maso i těm, kteří jej zatím nemusí.
30 min. příprava 10 min. smažení |
4 |
-
1/6
400 gramů ryby dáme do hrnce na pařák a vaříme 10 minut v páře. Pak necháme uvařenou rybu vychladnout a prsty jemně rozmačkáme (pokud jsou v mase nějaké kosti, vyndáme je).
-
2/6
V hrníčku rozšleháme 2 vajíčka spolu s 2 lžícemi směsi "Kabajaki", 1 lžičkou škrobu a 1 lžičkou světlé sójové omáčky, podle chuti dosolíme.
-
3/6
Přidáme 400 gramů uvařených a nahrubo nastrouhaných brambor a opatrně promícháme.
-
4/6
Vytvarujeme placičky o průměru asi 6 cm a 1 cm silné. (Kdo chce, může placičky obalit v těstíčku z 1 lžíce mouky, 1 vejce, špetky soli a 1 lžičky škrobu.)
-
5/6
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme rybí placičky z každé strany dozlatova (cca 3 minuty z každé strany) a položíme na talíř s ubrouskem, který vsákne přebytečný olej.
-
6/6
Podáváme s pečivem, s různými zeleninovými saláty nebo samotné se sladkokyselou chilli omáčkou. Rybí placičky "Kabajaki" jsou výborné jak teplé tak i studené.