Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 400 gramů rybího masa
  • 400 gramů brambor
  • 2 vajíčka
  • 1 lžička světlé sójové omáčky
  • 1 lžička škrobu
  • olej na smažení
  • sůl
  • směs koření "Kabajaki"

Použité koření:

Kabajaki - ryba na bylinkách

Japonská směs na mořské ryby bez soli a glutamanu.

Číst více Vybrat balení

Rybí placičky kabajaki

Vytisknout


Věříme, že tento snadný recept na rybí placičky vám pomůže vyřešit věčnou otázku "Co budu vařit?" a zpřístupní rybí maso i těm, kteří jej zatím nemusí.

30 min. příprava
10 min. smažení
4
  • 1/6

    400 gramů ryby dáme do hrnce na pařák a vaříme 10 minut v páře. Pak necháme uvařenou rybu vychladnout a prsty jemně rozmačkáme (pokud jsou v mase nějaké kosti, vyndáme je).

    Rybí placičky kabajaki - recept krok 1
  • 2/6

    V hrníčku rozšleháme 2 vajíčka spolu s 2 lžícemi směsi "Kabajaki", 1 lžičkou škrobu a 1 lžičkou světlé sójové omáčky, podle chuti dosolíme.

    Rybí placičky kabajaki - recept krok 2
  • 3/6

    Přidáme 400 gramů uvařených a nahrubo nastrouhaných brambor a opatrně promícháme.

    Rybí placičky kabajaki - recept krok 3
  • 4/6

    Vytvarujeme placičky o průměru asi 6 cm a 1 cm silné. (Kdo chce, může placičky obalit v těstíčku z 1 lžíce mouky, 1 vejce, špetky soli a 1 lžičky škrobu.)

    Rybí placičky kabajaki - recept krok 4
  • 5/6

    V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme rybí placičky z každé strany dozlatova (cca 3 minuty z každé strany) a položíme na talíř s ubrouskem, který vsákne přebytečný olej.

    Rybí placičky kabajaki - recept krok 5
  • 6/6

    Podáváme s pečivem, s různými zeleninovými saláty nebo samotné se sladkokyselou chilli omáčkou. Rybí placičky "Kabajaki" jsou výborné jak teplé tak i studené.

    Rybí placičky kabajaki - recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík