Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 750 g mrkve
  • 500 g syrové červené řepy
  • 2 pomeranče
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml řeckého jogurtu
  • 2 lžičky kořenící směsi Pomerančový pepř
  • hrst čerstvého koriandru nebo petržele
  • sůl dle chuti

Přílohy:

  • Různé úpravy masa, grilovaný sýr

Použité koření:

Pomerančový pepř

Voňavé koření na steaky z ryb a drůbeže.

Číst více Vybrat balení

Salát z červené řepy, mrkve a pomerančů

Vytisknout


Zdravý salát, který je vhodný jako příloha ke všem druhům masa, sýrům ale i jako hlavní chod.

30 min. příprava
40 min. pečení
4
  • 1/6

    750 g mrkve a 500 g červené řepy oloupeme a nakrájíme (mrkev na hranolky a řepu na půlměsíčky silné cca 0,5 cm).

    Salát z červené řepy, mrkve a pomerančů - recept krok 1
  • 2/6

    Mrkev vhodíme do hrnce s vařící osolenou vodou (½ lžičky na 1 litr vody) a 5 minut vaříme (mrkev se díky tomu později neobarví červenou řepou). Poté ji necháme okapat a lehce zchladnout. Zapneme troubu na 200-220 °C.

    Salát z červené řepy, mrkve a pomerančů - recept krok 2
  • 3/6

    V míse promícháme řepu s předvařenou mrkví, 2 lžícemi olivového oleje, ½ lžičkou soli (dle chuti), 1 lžící směsi „Pomerančový pepř“, vše přendáme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě při 200-220 °C pečeme cca 40 minut (v polovině pečení promícháme).

    Salát z červené řepy, mrkve a pomerančů - recept krok 3
  • 4/6

    Na suché pánvi si opražíme do zlatova 3 lžíce sezamových nebo slunečnicových semínek. 2 pomeranče oloupeme (2 půlměsíčky dáme stranou) a nakrájíme na 1 cm kousky, hrst čerstvých listů koriandru nebo petržele nasekáme nadrobno.

    Salát z červené řepy, mrkve a pomerančů - recept krok 4
  • 5/6

    Připravíme si dip smícháním 250 ml řeckého jogurtu s 1 lžičkou směsi „Pomerančový pepř“, 1 lžičkou nasekaného koriandru nebo petržele a nadrobno nasekanými 2 půlměsíčky pomeranče.

    Salát z červené řepy, mrkve a pomerančů - recept krok 5
  • 6/6

    Na talíř rozetřeme 2 lžíce dipu, přidáme upečenou směs promíchanou s kousky pomeranče a posypeme opraženými semínky a nasekaným zeleným koriandrem nebo petrželkou. Podáváme samotné nebo jako přílohu k různým úpravám masa nebo grilovaným sýrům.

    Salát z červené řepy, mrkve a pomerančů - recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík