Ostrá tuniská směs paprik a chilli na přípravu hariry, gulášů a grilování masa.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 800 g zralých sherry rajčat rozpůlených
- 1 střední cibule nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku nasekané nadrobno
- 1 řapík řapíkatého celeru nakrájený na 0,5 cm kousky
- 1 červená kapie nakrájená nadrobno
- 1 žlutá kapie nakrájená nadrobno
- 2 lžíce oleje na smažení
- 1 vrchovatá lžíce směsi koření Harísa
- 1 lžička soli
- 4 vejce
- drcené chilli dle chuti
- hrst čerstvé nasekané petrželky
- 100 g feta sýra nahrubo nastrouhaného
Shakshuka
Marocká shakshuka - rychlý a vydatný pokrm z jedné pánve, voňavý a nádherně barevný.
30 min. příprava 70 min. vaření |
4 |
-
1/5
Ve větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou 1 střední cibuli. Na konci přidáme nadrobno nasekané 3 stroužky česneku s 1 vrchovatou lžící směsi koření Harísa od Antonína, promícháme a necháme cca půl minuty rozvonět.
-
2/5
Přidáme nadrobno nakrájenou 1 červenou a 1 žlutou kapii spolu s 800 g rozpůlených zralých sherry rajčátek, na 0,5 cm kousky nakrájený řapík celeru, 1 lžičku soli, drcené chilli dle chuti a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí cca 30 minut.
-
3/5
Do směsi na pánvi vmícháme 100 g nahrubo nastrouhaného feta sýra.
-
4/5
Rozklepneme 4 vejce (do každé čtvrtiny pánve jedno), přiklopíme a necháme 3 minuty probublávat, dokud bílek neztuhne a žloutek zůstane tekutý. Nemícháme.
-
5/5
Posypeme hrstí čerstvě nasekané petrželky a podáváme s pita chlebem nebo jiným pečivem.