Slaní šneci

Vytisknout
Slaní šneci

Použité koření:

Formaggio

Italská směs na salát caprese. Výborná i na pizzu, těstoviny a sýrové omáčky.

Číst více Vybrat balení

FORMAGGIO

Příjemně aromatická, nahrubo drcená směs obsahující sušená rajčata, cibuli, bazalku, česnek, sladkou papriku, tymián, oregano, petrželku, pepř a sůl.

Formaggio“ je italsky sýr a to značí použití této směsi. Výborně chutná na mozzarele. Čerstvá rajčata s kousky mozzarely, pokapaná olivovým olejem a posypaná kořenící směsí „Formaggio“ jsou fantastická. Směs můžeme dát i do zeleninových salátů s balkánským sýrem, můžeme ji použít na pizzu nebo do sýrových omáček na těstoviny.

SLANÍ ŠNECI

Nahřejeme troubu na 230 °C, (budeme péct listové těsto, které je na správnou teplotu citlivé).

Vezmeme 125 g listového těsta a rozválíme ho na tenký plát a poklademe plátky šunky (debrecínky, anglické slaniny, podle toho co máme rádi a co nám lednička nabízí). Na šunku pokládáme sýr. Osvědčil se eidam krájený na plátky, ale můžeme dát i uzený sýr, čedar nebo ementál. Sýr posypeme kořenící směsí „Formaggio“ a listové těsto s náplní stočíme do těsné rolády. Roládu pěkně upravíme a nakrájíme ostrým nožem na plátky (0,5 – 1 cm). Kolečka dáváme na plech vyložený pečícím papírem, s dostatečnými rozestupy, protože listové těsto pečením nabývá na objemu.

Šnečky ještě pomažeme rozšlehaným vajíčkem, znovu posypeme Formaggiem a pečeme při 230 °C do zlatavé barvy (asi 15 min.).

Šneci jsou výborní jako rychlé pohoštění nejen teplí, ale i za studena.

Použité suroviny na 4 porce:

listové těsto (125 g), směs koření „Formaggio“, šunka (50 g), eidam nebo jiný sýr (50 g), vajíčko na pomazání

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík