Ostřejší grilovací směs bez soli, na krůtí a kuřecí maso.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 1 kg kuřecích stehýnek nebo křidýlek
- 250 ml kysaného podmáslí (nebo acidofilního mléka)
- 1 lžička soli
- 2 vejce
- 200 g hladké mouky
- 2 lžičky kořenící směsi Barbecue od Antonína
- olej na smažení
- Přílohy: bramborová kaše, hranolky
Smažené kuře po jižansku
Připravte si doma Smažené kuře po jižansku a vychutnejte si křehké, šťavnaté maso s křupavou kůrkou, které vás přenese do srdce amerického jihu – ideální volba pro rodinnou večeři nebo víkendové pochutnání.
30 min. příprava 2 hod. marinování |
4 porce |
-
1/7
V misce si připravíme marinádu rozšleháním 250 ml kysaného podmáslí (nebo acidofilního mléka) a 2 vajec.
-
2/7
Očistíme kuřecí stehýnka nebo křidýlka, promícháme je v misce s připravenou marinádou a alespoň 2 hodiny v chladu marinujeme.
-
3/7
V druhé misce dokonale promícháme 200 g hladké mouky, 2 lžičky směsi koření Barbecue od Antonína a 1 lžičku soli.
-
4/7
Marinované kuřecí kousky dokonale obalíme v okořeněné mouce.
-
5/7
Obalené kuřecí kousky smažíme 10–15 minut (podle velikosti) ve vyšší vrstvě oleje při teplotě 180 ° C.
-
6/7
Po osmažení je necháme okapat v misce vyložené papírovými ubrousky, které odsají přebytečný olej.
-
7/7
Podáváme typicky s bramborovou kaší, americkými brambory nebo hranolky.