Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 kg kuřecích stehýnek nebo křidýlek
  • 250 ml kysaného podmáslí (nebo acidofilního mléka)
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky kořenící směsi Barbecue od Antonína
  • olej na smažení
  • Přílohy: bramborová kaše, hranolky

Použité koření:

Barbecue

Ostřejší grilovací směs bez soli, na krůtí a kuřecí maso.

Číst více Vybrat balení

Smažené kuře po jižansku

Vytisknout


Připravte si doma Smažené kuře po jižansku a vychutnejte si křehké, šťavnaté maso s křupavou kůrkou, které vás přenese do srdce amerického jihu – ideální volba pro rodinnou večeři nebo víkendové pochutnání.

30 min. příprava
2 hod. marinování
4 porce
  • 1/7

    V misce si připravíme marinádu rozšleháním 250 ml kysaného podmáslí (nebo acidofilního mléka) a 2 vajec.

    Smažené kuře po jižansku – recept krok 1
  • 2/7

    Očistíme kuřecí stehýnka nebo křidýlka, promícháme je v misce s připravenou marinádou a alespoň 2 hodiny v chladu marinujeme.

    Smažené kuře po jižansku – recept krok 2
  • 3/7

    V druhé misce dokonale promícháme 200 g hladké mouky, 2 lžičky směsi koření Barbecue od Antonína a 1 lžičku soli.

    Smažené kuře po jižansku – recept krok 3
  • 4/7

    Marinované kuřecí kousky dokonale obalíme v okořeněné mouce.

    Smažené kuře po jižansku – recept krok 4
  • 5/7

    Obalené kuřecí kousky smažíme 10–15 minut (podle velikosti) ve vyšší vrstvě oleje při teplotě 180 ° C.

    Smažené kuře po jižansku – recept krok 5
  • 6/7

    Po osmažení je necháme okapat v misce vyložené papírovými ubrousky, které odsají přebytečný olej.

    Smažené kuře po jižansku – recept krok 6
  • 7/7

    Podáváme typicky s bramborovou kaší, americkými brambory nebo hranolky.

    Smažené kuře po jižansku – recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík