Ingredience

Použité suroviny na 32 rohlíčků:

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru od Antonína
  • špetka soli

Na náplň:

  • 170 g mletých vlašských ořechů
  • 70 g moučkového cukru
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 1 čajová lžička citronové kůry mleté od Antonína
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru od Antonína
  • 1 polévková lžíce rumu

Použité koření:

Citronová kůra mletá

Mletá kůra z chemicky neošetřovaných plodů

Číst více Vybrat balení

Vanilkový cukr

Obsahuje 5 % přírodní mleté Bourbonské vanilky. Bez umělého vanilinu.

Číst více Vybrat balení

Svatomartinské ořechové rohlíčky

Vytisknout


Ke svátku svatého Martina patří nejen pečená husa, ale i lahodný dezert s vanilkou a ořechovou náplní.

40 min. příprava
30-35 min. pečení
32 rohlíčků
  • 1/6

    250 g studeného másla nakrájíme na kostičky a smícháme se 400 g hladké mouky, polévkovou lžící kukuřičného škrobu, 1 čajovou lžičkou vanilkového cukru, špetkou soli a 200 g zakysané smetany.

    Svatomartinské rohlíčky recept – recept krok 1
  • 2/6

    Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladu 1 hodinu odpočinout.

    Svatomartinské rohlíčky recept – recept krok 2
  • 3/6

    Mezitím si připravíme ořechovou náplň. V kastrůlku zahřejeme 100 ml plnotučného mléka, přidáme 70 g moučkového cukru, po 1 čajové lžičce vanilkového cukru a mleté citronové kůry, 170 g mletých vlašských ořechů a vše cca 3 minuty povaříme do zhoustnutí. Vmícháme 1 polévkovou lžíci rumu a necháme zchladnout.

    Svatomartinské rohlíčky recept – recept krok 3
  • 4/6

    Studené těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme na kruhovou placku silnou cca 4 mm a rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Na širší konec každého trojúhelníku dáme lžičku ořechové náplně a od široké strany směrem ke špičce smotáme do rohlíčků.

    Svatomartinské rohlíčky recept – recept krok 4
  • 5/6

    Rohlíčky skládáme na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný máslem) ostrým cípem těsta dolů, aby náplň nevytekla, a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova (cca 30-35 minut).

    Svatomartinské rohlíčky recept – recept krok 5
  • 6/6

    Ještě teplé rohlíčky potřeme rozpuštěným máslem s trochou rumu a vanilkového cukru a pocukrujeme moučkovým cukrem.

    Svatomartinské rohlíčky recept – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík