Ingredience

Použité suroviny na 24 taštiček:

  • 500 g listového těsta
  • 50 g čerstvého medvědího česneku
  • 100 g krémového sýra (cream chesse)
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g cheddaru
  • 50 g parmazánu nebo Gran Moravii
  • 4-5 sušených rajčat v oleji
  • 2 vejce
  • ½ lžičky soli
  • 1 vrchovatá lžička sušeného tymiánu
  • 1 vrchovatá lžička sušeného oregana

Použité koření:

Oregano

Svěží, zelené a aromatické lístky dobromysli

Číst více Vybrat balení

Tymián

Oblíbený do luštěnin, středomořské kuchyně, na ryby, nádherně zelený a voňavý

Číst více Vybrat balení

Taštičky Quattro Formaggi s medvědím česnekem

Vytisknout


40 min. příprava
20 min. pečení
24 taštiček
  • 1/7

    500 g listového těsta rozdělíme na poloviny a každou vyválíme na tloušťku cca 2 mm do stejně velkého tvaru obdélníku velikosti pečícího plechu.

    Taštičky Quattro Formaggi s medvědím česnekem – recept krok 1
  • 2/7

    Na náplň si dokonale vyšleháme 1 vejce, najemno nasekáme 50 g medvědího česneku, nadrobno nakrájíme 100 g cheddaru, 100 g mozzarelly a 4-5 sušených rajčat v oleji a jemně nastrouháme 50 g parmazánu (Gran Moravii).

    Taštičky Quattro Formaggi s medvědím česnekem – recept krok 2
  • 3/7

    V míse vše dokonale promícháme spolu se 100 g krémového sýra (cream chesse), ½ lžičky soli a po 1 vrchovaté lžičce sušeného oregana a sušeného tymiánu.

    Taštičky Quattro Formaggi s medvědím česnekem – recept krok 3
  • 4/7

    Z poloviny rozváleného listového těsta rádýlkem vytvoříme čtverce o hraně cca 6 cm a do středu každého dáme vrchovatou lžičku náplně.

    Taštičky Quattro Formaggi s medvědím česnekem – recept krok 4
  • 5/7

    Z druhé poloviny těsta rádýlkem vykrájíme stejný počet stejně velkých čtverců, které položíme na naplněné čtverečky a vidličkou přimáčkneme horní i dolní (díl s náplní) po celém obvodu k sobě – vzniknou čtvercové taštičky.

    Taštičky Quattro Formaggi s medvědím česnekem – recept krok 5
  • 6/7

    Každou taštičku nahoře nastřihneme do kříže, položíme na pečící papír a potřeme rozšlehaným vejcem.

    Taštičky Quattro Formaggi s medvědím česnekem – recept krok 6
  • 7/7

    Pečeme při 200 °C cca 20 minut a ideálně ještě teplé podáváme.

    Taštičky Quattro Formaggi s medvědím česnekem – recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík