Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g jehněčího nebo hovězího masa (mleté)
  • 1 lžíce kořenící směsi Zátar
  • 2 lžičky Paprika sladká maďarská
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě (najemno nasekané)
  • 1 malá cibule (najemno nakrájená)
  • 1 vejce
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • 12 špejlí
  • Příloha: čerstvě nasekaný koriandr nebo petrželka, citrón a arabský „Pita“ chléb, brambory, rýže nebo pilaf.

Použité koření:

Zátar

Oblíbené koření celého blízkého východu a severní Afriky.

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější ze sladkých maďarských paprik (ASTA 180) ze Szegedi

Číst více Vybrat balení

Turecký "Seekh Kebab"

Vytisknout


Jednoduchá dobrota na gril nebo do trouby.

20 min. příprava
10 / 25 min - grilování / pečení
4
  • 1/4

    500 g mletého jehněčího nebo hovězího masa dokonale promícháme s 1 lžící kořenící směsi Zátar, 2 lžičkami Paprika sladká maďarská, 1 prolisovaným stroužkem česneku, 1 hrstí najemno nasekané čerstvé petrželky, 1 malou najemno nakrájenou cibulí, 1 vejcem, 1 lžičkou plnotučné hořčice a 1 lžičkou soli. Vše musí krásně držet pohromadě.

    Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 1
  • 2/4

    Ze směsi vytvoříme 12 stejných hromádek, které postupně nabalíme na špejle. Vzniknou cca 10 cm dlouhé tenké šišky na špejlích.

    Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 2
  • 3/4

    Pečeme v troubě na plechu s pečícím papírem při 180 °C cca 25 minut nebo grilujeme ze všech stran dozlatova.

    Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 3
  • 4/4

    Podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem nebo petrželkou, citrónem a s arabským „Pita“ chlebem, brambory, rýží nebo pilafem.

    Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík