Kerblík třebule

Kerblík třebule (Třebule pravá, Anthriscus cerefolium) je jednoletka z čeledi miříkovité (Apiaceae). Dorůstá až 70 cm. Pochází z Kavkazu a západní Asie a kořenili jím již ve starověku Římané, kteří ho rozšířili do celé Evropy. Díky nenáročnému pěstování jím hojně kořenili naše babičky. Používají se listy mající jemnou, anýzovo-kmínovou, chuť a vůni podobnou petrželi. Nejčastěji se využívá v rafinované francouzské kuchyni. Kerblík spolu s petrželí, estragonem a pažitkou tvoří jemnou kořenící směs (francouzsky "fines herbes", německy "küchenkräuter"), přidávanou do omelet. Výtečně chutná i se zeleninovými saláty, na míchaných vajíčkách, v bramborové kaši, v dušené zelenině, ve smetanových omáčkách, na skopovém mase, pečeném kuřeti nebo grilované rybě. Přidává se do tvarohových pomazánek, na chléb s máslem a do salátů. A vařená karotka nebo mladé brambory přelité máslem a posypané kerblíkem jsou skutečnou delikatesou.

30 Kč
Sáček, 10 g
67 Kč
Kořenka malá, 9 g
99 Kč
Kořenka velká, 18 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Petržel

Sušená nať plocholisté petržele krásně aromatická a zelená z Německa

Číst více Vybrat balení

Anýz mletý

Mletý anýz ze Sýrie nejen do pečiva

Číst více Vybrat balení

Estragon

Voňavý estragon z jižní Francie

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík