Hořčice černá celá

Brassica nigra (brukev černá) Hořčice černá, původem z východního Středomoří, se dnes vyskytuje po celém světě. Má větší (jako hořčice žlutá), temně hnědočerná, semena velmi ostré, výrazné chuti. V Evropě se její pěstování utlumuje a je nahrazována kvůli výnosům hořčicí hnědou „Sareptskou“. Jako součást pokrmů se využívá hlavně na indickém subkontinetu (Indie, Pákistán) ve formě oleje i semen v různé úpravě (vařené, smažené, pražené). Je součástí většiny kari směsí, přidává se do ostrých hořčic. Olej se využívá i v kosmetice jako vlasové tonikum. Drcená nebo mletá semena se ve formě obkladů využívají proti kašli, zánětům, bolestem svalů a revmatismu, vnitřně podporuje chuť k jídlu a usnadňuje trávení. Aroma oleje odpuzuje kočky i psy.

Země původu: Pákistán

32 Kč
Sáček, 40 g
69 Kč
Kořenka malá, 39 g
108 Kč
Kořenka velká, 84 g
256 Kč
Gastrosáček, 400 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Horčice žlutá mletá

Výborná pro výrobu domácí hořčice

Číst více Vybrat balení

Hořčice žlutá celá

Nejjemnější z hořčic, používá se i název hořčice bílá

Číst více Vybrat balení

Hořčice hnědá indická "Sareptská"

Jedna z nejostřejších hořčic s drobnými hnědými semeny

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík