Hořčice žlutá celá

Nejjemnější z hořčic, používá se i název hořčice bílá

Sinapis alba, hořčice bílá

Pochází pravděpodobně z jižní Evropy a dnes je pěstovaná téměř ve všech zemích s mírným klimatem. Nejčastějším využitím hořčičných semen je výroba hořčice (ve světě existuje nespočet variant ze semen mletých i nahrubo drcených). Hořčice má ostrou chuť a čpavou vůni. Celého semena hořčice se používá při konzervaci zeleniny - zelí, červené řepy, okurek, hub, při konzervaci ryb. Celá hořčice se může rozpálit v horkém oleji, čímž dostane lahodnou oříškovou chuť. Mletá se používá do směsí koření a na dochucení masa při nakládání a grilování.

Země původu: Německo, Ukrajina

33 Kč
Sáček, 40 g
83 Kč
Kořenka malá, 44 g
129 Kč
Kořenka velká, 88 g
264 Kč
Gastrosáček, 400 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Hořčice hnědá indická "Sareptská"

Jedna z nejostřejších hořčic s hnědými semeny

Číst více Vybrat balení

Horčice žlutá mletá

Výborná pro výrobu domácí hořčice

Číst více Vybrat balení

Hořčice černá celá

Jedna z nejostřejších hořčic s většími černými semeny

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík