Hořčice hnědá indická "Sareptská"

Brassica juncea (brukev sítinovitá)

Hořčice hnědá indická (Sareptská), je velice rozšířená a oblíbená v indické kuchyni. Nejvíce se pěstuje v Indii, Pákistánu, Rusku a Číně. Má drobná, světle hnědá semena. Na rozdíl od žluté hořčice má výraznější a silnější chuť a používá se téměř výhradně v celém stavu, a to i při vaření a pečení. Postupně nahrazuje v krémžských hořčicích hořčici černou. Aby hořčice změkla a uvolnilo se její aroma, většinou se před přípravou praží, buď na másle nebo oleji, případně nasucho. Z hnědé hořčice se také lisuje kvalitní olej, oblíbený v celé severní Indii ale v západním světě je takřka neznámý. U nás se používá buď při nakládání zeleniny (oblíbená je kombinace se žlutou hořčicí) nebo do indických specialit.

26 Kč
Sáček, 40 g
60 Kč
Kořenka malá, 38 g
90 Kč
Kořenka velká, 86 g
208 Kč
Gastrosáček, 400 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Horčice žlutá mletá

Výborná pro výrobu domácí hořčice

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík