Hořčice hnědá indická "Sareptská"

Brassica juncea (brukev sítinovitá)

Hořčice hnědá indická (Sareptská), je velice rozšířená a oblíbená v indické kuchyni. Nejvíce se pěstuje v Indii, Pákistánu, Rusku a Číně. Má drobná, světle hnědá semena. Na rozdíl od žluté hořčice má výraznější a silnější chuť a používá se téměř výhradně v celém stavu, a to i při vaření a pečení. Postupně nahrazuje v krémžských hořčicích hořčici černou. Aby hořčice změkla a uvolnilo se její aroma, většinou se před přípravou praží, buď na másle nebo oleji, případně nasucho. Z hnědé hořčice se také lisuje kvalitní olej, oblíbený v celé severní Indii ale v západním světě je takřka neznámý. U nás se používá buď při nakládání zeleniny (oblíbená je kombinace se žlutou hořčicí) nebo do indických specialit.

Země původu: Kanada

26 Kč
Sáček, 40 g
60 Kč
Kořenka malá, 38 g
90 Kč
Kořenka velká, 86 g
208 Kč
Gastrosáček, 400 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Hořčice žlutá celá

Nejjemnější z hořčic, používá se i název hořčice bílá

Číst více Vybrat balení

Horčice žlutá mletá

Výborná pro výrobu domácí hořčice

Číst více Vybrat balení

Hořčice černá celá

Jedna z nejostřejších hořčic s většími černými semeny

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík