Skořice cejlonská - svitek 10 cm

Složení: 100% Cinnamomum zeylanicum nejvyšší kvality (označení C5exsp-alba), obsah kumarinu menší než 10 mg/kg.

Použití: orientální kuchyně, sladké pokrmy, pečivo, cukrovinky, svařené víno, čaje, likérnictví, zavařování ovoce, léčitelství – skořicový olej, tinktura, sirup

Aromatická kůra stálezelených tropických stromů s názvem Skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum), rostoucích na Srí Lance. Je považována za nejkvalitnější skořici na světě. Oproti indonéské skořici má jemnější a delikátnější chuť i vůni, světlejší barvu a velmi nízký obsah alkaloidu kumarinu (námi dovážená má pouze stopový obsah kumarinu menší než 10 mg/kg). Proto však nemá tak intenzivní vůni a sladkou chuť, na kterou jste zvyklí u naší nejkvalitnější indonéské skořice - doporučujeme vyzkoušet oba druhy a porovnat). Aby se získala ta nejkvalitnější cejlonská skořice (s označením C5exsp – alba), musí se důkladně oškrabat vrchní část kůry a následně se sklízí jen tenoučká vrstva vnitřní, světlé kůry. Skořice jako koření se využívá zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké a španělské. Skořice podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání, prohřívá pokožku, rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak, pomáhá při hubnutí a zevně proti revmatismu.

  • Sáček – 3 svitky skořice
  • Gastro sáček – 30 svitků skořice

35 Kč
Sáček, 15 g
280 Kč
Gastrosáček, 154 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Skořice cejlonská mletá

Cinnamomum zeylanicum nejvyšší kvality ("alba")

Číst více Vybrat balení

Skořice mletá (Indonésie)

Kvalitní sladká indonéská skořice s výraznou sladkou chutí a nádhernou vůní

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík