Ananasové čatný

Vytisknout
Ananasové čatný

Použité koření:

Hořčice hnědá indická

Je méně palčivá než žlutá hořčice

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější z maďarských paprik ASTA 180

Číst více Vybrat balení

Garam másala

Indická směs bez soli s vůní po cuminu a hřebíčku

Číst více Vybrat balení

HOŘČICE HNĚDÁ INDICKÁ

Hořčice hnědá indická, je velice rozšířená a oblíbená v indické kuchyni. Na rozdíl od žluté hořčice má výraznější a silnější chuť a používá se téměř výhradně v celém stavu, a to i při vaření a pečení.

Aby hořčice změkla a uvolnilo se její aroma, většinou se před přípravou praží, buď na másle nebo oleji, případně nasucho.

Chcete-li výbornou přílohu ke všem grilovaným masům, zkuste dnešní recept. Je to famózní pikantní indická omáčka (lehce dosladka), kterou rádi používáme k dochucení smažených indických specialit. (Viz např. Samosy, 16. videorecept). Správné čatný povzbuzuje chuť a stimuluje dobré zažívání.

ANANASOVÉ ČATNÝ

Ukrojit z čerstvého pěkně vyzrálého ananasu 1,5 cm silný plátek, okrájet vnější tvrdou kůrku a vykrojit také tvrdý střed, potom ananas nakrájet na malé kostičky (velikost asi půl cm).

Na 6 lžících kvalitního oleje rozpálit semínka hnědé hořčice, až začnou pukat a uvolní se z nich nádherně aroma (pozor! nepřežeňte teplotu oleje, semínka by se spálila a zhořkla by).

Na rozvoněnou hořčici dát nakrájený ananas a zprudka 1 minutu osmažit. Dále přidat 500 gramů rajčatového protlaku, 1 lžičku cayenského pepře, 1 lžičku maďarské sladké papriky, 1/2 lžičky směsi koření "Garam masala" a 1/2 lžičky soli.

Čatný za stálého míchání 10 - 15 minut povařit na mírném ohni. Doporučuji podávat jako přílohu mírně teplé. (Lze připravit dopředu, protože v lednici vydrží i týden.)

Použité suroviny:

čerstvý ananas, 500g rajčatového protlaku, olej na smažení, hořčice hnědá, cayenský pepř, směs koření "Garam masala", paprika sladká maďarská, sůl

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík