Ingredience

Použité suroviny na 4 litry láku:

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 1 kg rybích filetů (sleď, makrela, cejn apod. s kůží nebo bez)
  • 2 cibule nakrájené na kousky
  • 5 kyselých okurek nakrájených na kousky
  • 1 malá sterilovaná zelenina (typ Moravanka)
  • 4 lžíce majonézy nebo jogurtu
  • Přílohy: Pečivo

Použité koření:

Hořčice žlutá celá

Nejjemnější z hořčic, používá se i název hořčice bílá

Číst více Vybrat balení

Pepř černý celý "Tellicherry"

Nejkvalitnější, ručně sbíraný pepř z Tellicherry na Malabarském pobřeží Indie

Číst více Vybrat balení

Nové koření celé

Prvotřídní velké a aromatické plody bez zlomků

Číst více Vybrat balení

Hřebíček celý

Nádherně aromatická, ručně tříděná poupata hřebíčkovce

Číst více Vybrat balení

Antonínův rybí salát

Vytisknout


Dnešní recept na chutný rybí salát byl dolaďován na Norském ostrově Loppa při rybářské výpravě za nejchutnějšími treskami zvanými Skrei, ale rozhodně stojí za vyzkoušení i s makrelou nebo sleděm.

20 min. příprava
6-10 dní naložení
4-6
  • 1/6

    Uvaříme lák na naložení ryb z 20 kuliček pepře Tellicherry, 20 kuliček nového koření, 4-5 -ti bobkových listů (podle velikosti), kousku skořice (4 g), 13 g semínek žluté hořčice, 4 kousky hřebíčku, 120 g soli, 250 g cukru, 1 litru kvalitního octa a 3 litrů vody. Vše 20 minut vaříme a necháme vychladnout. (Lák se nemusí spotřebovat najednou, v lednici vydrží cca 6 měsíců).

    Rybí salát – recept krok 1
  • 2/6

    Syrové filety z ryb (lepší je s kůží bez šupin) nakrájíme na kousky cca 2x2 cm.

    Rybí salát – recept krok 2
  • 3/6

    Naskládáme je do skleněné láhve s uzávěrem, zalijeme vychladlým nálevem, aby byly všechny ponořené, a v chladu necháme marinovat 6-10 dní, než zbělají.

    Rybí salát – recept krok 3
  • 4/6

    2 cibule, 5 okurek a 1 malou skleničku sterilované zeleniny (např. Moravanka) nakrájíme na kousky. (Pokrájenou cibuli můžeme ještě spařit horkou vodou, aby tolik nedráždila).

    Rybí salát – recept krok 4
  • 5/6

    Kousky ryb opláchneme ve vodě a vložíme do mísy spolu s nakrájenou zeleninou, 4 lžícemi majonézy nebo jogurtu a vše dokonale promícháme.

    Rybí salát – recept krok 5
  • 6/6

    Podáváme s pečivem.

    Rybí salát – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík