Ingredience

Použité suroviny na 500 ml sirupu:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

Použité koření:

Vanilkový cukr

Obsahuje 5% přírodní mleté Bourbon vanilky. Bez umělého vanilinu.

Číst více Vybrat balení

Dýňové koření (Pumpkin Spice)

K přípravě polévek, sirupů, moučníků a koláčů z dýně.

Číst více Vybrat balení

Dýňové latté (a sirup)

Vytisknout


V dnešním podzimním receptu si nejprve připravíme dýňové pyré (hodí se i k přípravě dýňového koláče s datlemi), následně z pyré vytvoříme dýňový sirup, který nakonec použijeme k přípravě
dýňového latté :)

Pyré:
10 min příprava
60-90 min. pečení
Sirup:
10 min. příprava
500 ml sirupu
  • Příprava pyré:

  • 1/4

    Dýni Hokkaido omyjeme, rozřízneme napůl a vydlabeme semínka.

    Dýňové pyré – recept krok 1
  • 2/4

    Dýni položíme rozkrojenou stranou na plech, podlijeme 200 ml vody a při 180 °C pečeme v troubě 60-90 minut (slupka musí jít snadno propíchnout vidličkou). Poté ji necháme zcela vychladnout.

    Dýňové pyré – recept krok 2
  • 3/4

    Z upečené dýně vydlabeme dužninu, kterou v mixéru rozmixujeme dohladka.

    Dýňové pyré – recept krok 3
  • 4/4

    Dýňové pyré máme připraveno. 250 ml pyré dáme stranou, zbytek rozdělíme po cca 300 g do vhodných nádob a zamrazíme pro příští využití.

    Dýňové pyré – recept krok 4
  • Příprava sirupu:

  • 1/3

    Ve varné nádobě o obsahu 1 l smícháme 300 ml vařící vody se 150 g světlého třtinového cukru a 1 lžičkou vanilkového cukru a za stálého míchání necháme cukr rozpustit.

    Dýňový sirup – recept krok 1
  • 2/3

    Přidáme 4 lžíce dýňového pyré a 1 lžičku dýňového koření a metlou dokonale promícháme. Pokud jsou v pyré hrudky, scedíme sirup přes jemné sítko (v lednici vydrží cca 2 týdny).

    Dýňový sirup – recept krok 2
  • 3/3

    Hotovo :)

    Dýňový sirup – recept krok 3
  • Příprava dýňového latté:

  • 1/3

    V přístroji na přípravu espressa připravíme silné espresso a dolijeme napěněným mlékem (nebo rovnou vyrobíme caffe latte nebo vídeňskou kávu).

    Dýňové latté – recept krok 1
  • 2/3

    Na mléčnou pěnu (nebo šlehačku) opatrně nalijeme 2-4 lžíce dýňového sirupu (dle chuti místo cukru).

    Dýňové latté – recept krok 2
  • 3/3

    Podáváme se zákuskem nebo jen tak samotné.

    Dýňové latté – recept krok 3

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík