Směs koření k přípravě indického pokrmu "Kuře Vindaloo".
Číst více Vybrat baleníIngredience
Suroviny na 4 porce:
- 12 kuřecích paliček nebo ¾ kg kuře nasekané na kousky (4x4  cm)
- 6 lžic oleje nebo „ghí“
- 2-3 lžíce „Vindaloo másala“ od Antonína
- 75 ml červeného vinného octa (pozor, vinný ocet není aceto balsamico)
- 2 nadrobno nakrájené větší cibule
- 6 nadrobno nakrájených stroužků česneku
- 20 g nadrobno nakrájeného zázvoru
- 4 nadrobno nakrájená rajčata
- 3-10 „Chilli papričky malé“ (dle chuti)
- 1-2 lžičky třtinového cukru (dle chuti)
- sůl
Přílohy:
- čerstvá nať koriandru, rýže basmati, placka „Nan“
Kuře Vindaloo
Jemnější verze populárního indického pokrmu Vindaloo, který bude pálit jen tak, jak budete chtít. My jsme si Vindaloo zamilovali!
![]() |
![]() |
30 min. příprava 60 min. vaření |
4 |
-
1/9
Připravíme si marinádu. Rozpálíme menší pánev a nasucho opražíme 2-3 lžíce směsi „Vindaloo másala“ (cca 1-2 minuty, musí se jen rozvonět a ne spálit).
-
2/9
Sundáme z plotny, přesypeme do skleněné misky, zalijeme 75 ml červeného vinného octa, přidáme lžičku soli (pokud je potřeba, rozředíme trochou vody).
-
3/9
Touto marinádou v misce obalíme kousky kuřete. Marinujeme v chladu minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
-
4/9
Ve větší, hlubší silnostěnné pánvi rozpálíme 6 lžic oleje (v ideálním případě „ghí“, tedy přepuštěného másla) a necháme zesklovatět cibuli, česnek spolu se zázvorem a chilli papričkami.
-
5/7
Když je hotovo, olej slijeme, cibuli a česnek dáme stranou a použitý olej s chilli papričkami opět nalijeme do pánve a rozpálíme.
-
6/9
Zprudka orestujeme marinované kousky kuřete ze všech stran do zlatova.
-
7/9
Přidáme do pánve zpět česnek s cibulí, zbytek marinády, rajčata, 200 ml vody, třtinový cukr, dle chuti sůl...
-
8/9
… a za občasného míchání dusíme pod pokličkou, dokud kuře nezměkne (cca 45 minut).
-
9/9
Podáváme posypané nadrobno nasekaným zeleným koriandrem s dušenou rýží basmati nebo plackou „Nan“