Ingredience

Použité suroviny na 2 porce:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 4 středně velké červené řepy
  • 1 červená kapie
  • 400 g sterilované cizrny
  • 2 lžíce kořenící směsi Zátar od Antonína
  • drcené chilli (dle chuti)
  • 1 lžička kořenící směsi Harísa
  • extra virgin olivový olej
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička citrónové kůry (čerstvě nastrouhané nebo 1/2 lžičky sušené)
  • 200 g řeckého jogurtu
  • hrst čerstvých, nasekaných lístků máty

Použité koření:

Zátar

Oblíbené koření celého blízkého východu a severní Afriky.

Číst více Vybrat balení

Harísa

Ostrá tuniská směs paprik a chilli na přípravu hariry, gulášů a grilování masa.

Číst více Vybrat balení

Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou

Vytisknout


Video recept na jednoduchou, zdravou a chutnou večeři s kořením oblíbeném na blízkém východě a v severní Africe.

10 min. příprava
30 min. pečení
2
  • Videorecept:

  • 1/6

    4 středně velké červené řepy oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, kapii rozkrájíme na cca 2x2 cm velké kousky.

    Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 1
  • 2/6

    Ve skleničce smícháme 3 lžíce oleje s 1 lžící kořenící směsi Harísa.

    Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 2
  • 3/6

    V misce smícháme 2 lžíce oleje s připravenou řepou, kapií, 400 g sterilované cizrny, 1 lžičky soli a 2 lžícemi kořenící směsi Zátar.

    Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 3
  • 4/6

    Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem, a pečeme v troubě při 200 °C cca 30 minut (okraje řepy budou křupavé).

    Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 4
  • 5/6

    Zatímco se peče zelenina, smícháme 200 g řeckého jogurtu s 1 lžičkou citrónové šťávy, 1 lžičkou citrónové kůry a špetkou soli.

    Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 5
  • 6/6

    Jogurtovou směs rozprostřeme na talíři a pokapeme směsí oleje a „Harísy“. Na jogurt poskládáme pečenou zeleninu s cizrnou a „Zátarem“ a dle chuti posypeme drceným chilli a nasekanými lístky máty. Podáváme samotné nebo s arabským Pita chlebem.

    Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík