Kůra z chemicky neošetřených pomerančů umletá na jemno
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 1 koláč:
Na těsto a drobenku:
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžíce vanilkového cukru (10 g)
- 150 g studeného másla
- ½ lžičky soli
Na náplň:
- 500 g oloupané rebarbory
- 20 g kukuřičného škrobu (solamylu)
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička pomerančové kůry mleté
- 50 g krupicového cukru
Rebarborový koláč s drobenkou
Rychlý šťavnatý koláč s rebarborou, který vás nadchne.
20 min. příprava 40 min. pečení |
1 koláč |
-
1/6
150 g studeného másla nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme a smícháme se 300 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 1 lžící vanilkového cukru, ½ lžičky soli a prsty nebo robotem připravíme drobenku.
-
2/6
Do dortové formy o průměru 28 cm vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou (lze použít i pečící papír) nasypeme cca 2/3 drobenky, dobře ji umačkáme po celém dně i obvodu formy a dáme na 15 minut vychladit do lednice.
-
3/6
500 g rebarborových řapíků oloupeme, rozkrojíme podélně napolovic a nakrájíme na cca 1 cm kousky a v misce smícháme s 20 g kukuřičného škrobu.
-
4/6
Do zbylé poloviny drobenky prsty zapracujeme 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku pomerančové kůry mleté.
-
5/6
Do vychlazené formy s těstem nasypeme rovnoměrně po celém dně 50 g krupicového cukru, přidáme 500 g nakrájené rebarbory se škrobem a nahoru stejnoměrně rozprostřeme 1/3 drobenky s pomerančovou kůrou a skořicí.
-
6/6
Pečeme v troubě rozpálené na 220 °C cca 15 minut, poté dopékáme při 180 °C dalších 25 minut. Vychladlé podáváme.
Jak získat sáček koření "Pomerančová kůra mletá" k objednávce zdarma?
Vložit do košíku za 0 Kč
Platí do pondělí 5. června 2023