Ingredience

Použité suroviny na 1 koláč:

Na těsto a drobenku:

  • 300 g polohrubé mouky (nebo 100 g hl. mouky a 50 g kakaa)
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru (10 g)
  • 150 g studeného másla
  • ½ lžičky soli

Na náplň:

Použité koření:

Pomerančová kůra mletá

Kůra z chemicky neošetřených pomerančů umletá na jemno

Číst více Vybrat balení

Skořice mletá (Indonésie)

Nejkvalitnější indonéská skořice s výraznou sladkou chutí a nádhernou vůní

Číst více Vybrat balení

Vanilkový cukr

Obsahuje 5 % přírodní mleté Bourbonské vanilky. Bez umělého vanilinu.

Číst více Vybrat balení

Rebarborový koláč s drobenkou

Vytisknout


Rychlý šťavnatý koláč s rebarborou, který vás nadchne.

20 min. příprava
40 min. pečení
1 koláč
  • 1/6

    150 g studeného másla nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme a smícháme se 300 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 1 lžící vanilkového cukru, ½ lžičky soli a prsty nebo robotem připravíme drobenku.

    Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 1
  • 2/6

    Do dortové formy o průměru 28 cm vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou (lze použít i pečící papír) nasypeme cca 2/3 drobenky, dobře ji umačkáme po celém dně i obvodu formy a dáme na 15 minut vychladit do lednice.

    Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 2
  • Recept týdne:
    Jak získat sáček koření "Pomerančová kůra mletá" k objednávce zdarma?

    Vložit do košíku za 0 Kč

    Platí do neděle 20. června 2021

  • 3/6

    500 g rebarborových řapíků oloupeme, rozkrojíme podélně napolovic a nakrájíme na cca 1 cm kousky a v misce smícháme s 20 g kukuřičného škrobu.

    Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 3
  • 4/6

    Do zbylé poloviny drobenky prsty zapracujeme 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku pomerančové kůry mleté.

    Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 4
  • 5/6

    Do vychlazené formy s těstem nasypeme rovnoměrně po celém dně 50 g krupicového cukru, přidáme 500 g nakrájené rebarbory se škrobem a nahoru stejnoměrně rozprostřeme 1/3 drobenky s pomerančovou kůrou a skořicí.

    Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 5
  • 6/6

    Pečeme v troubě rozpálené na 220 °C cca 15 minut, poté dopékáme při 180 °C dalších 25 minut. Vychladlé podáváme.

    Rebarborový koláč s drobenkou – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík