Originální vyvážená směs pro grilování a pečení nejen hovězího masa
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 600 g vepřové kotlety bez kosti nebo libovější krkovice
- 1 lžíce oleje (do marinády)
- 1 větší cibule
- 2 lžíce směsi koření Steak od Antonína
- Dánská prémiová uzená sůl
Dip:
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce koření Salát pikant
- sůl
Dip:
- Chléb
- Farmářské hranolky
- Řecký salát
- Grilovaná zelenina
Vepřový steak od Antonína
K létu patří grilování. Ochutnejte vylepšenou recepturu koření "Steak" v dnešním receptu, nebudete litovat.
![]() |
![]() |
Příprava 10 min. grilování 15 min. |
4 |
-
1/7
Maso nakrájíme na 4 plátky 2 cm silné, okraje lehce nařízneme, aby se nekroutily.
-
2/7
Každou kotletu lehce potřeme olejem a dle chuti po obou stranách posypeme směsí Steak, položíme je na sebe, zabalíme do strečové folie a necháme minimálně do druhého dne v chladu marinovat.
-
3/7
Minimálně hodinu před grilováním vyndáme kotlety z chladu do pokojové teploty. Připravíme si menší hrnec, do kterého dáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, a postavíme jej na okraj grilu, aby se nahřál.
-
4/7
Do zakysané smetany přidáme vrchovatou lžíci směsi „Salát pikant“, lehce osolíme, promícháme a dáme na 15 minut do chladu rozležet.
-
5/7
Rozpálíme gril a kotlety zprudka, z každé strany cca 4 minuty, ogrilujeme. Po 2 minutách je vždy o 90° pootočíme, aby na mase vznikla typická mřížka.
-
6/7
Když jsou hotové, dáme je na 5-7 minut dojít do nahřátého hrnce s nakrájenou cibulí, lehce posypeme dánskou prémiovou uzenou solí a přiklopíme pokličkou. Uzená sůl se na horkých kotletách rozpustí, a uvolněná šťáva nádherně ochutí změklou cibuli.
-
7/7
Podáváme s chlebem nebo farmářskými hranolkami, grilovanou zeleninou nebo řeckým salátem a s připraveným dipem.