Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 600 g vepřové kotlety bez kosti nebo libovější krkovice
  • 1 lžíce oleje (do marinády)
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce směsi koření Steak od Antonína
  • Dánská prémiová uzená sůl

Dip:

Dip:

Použité koření:

Steak

Originální vyvážená směs pro grilování a pečení nejen hovězího masa

Číst více Vybrat balení

Sůl uzená dánská

Prémiová uzená mořská sůl patřící mezi nejkvalitnější na světě. Kosher sůl.

Číst více Vybrat balení

Vepřový steak od Antonína

Vytisknout


K létu patří grilování. Ochutnejte vylepšenou recepturu koření "Steak" v dnešním receptu, nebudete litovat.

Příprava 10 min.
grilování 15 min.
4
  • 1/7

    Maso nakrájíme na 4 plátky 2 cm silné, okraje lehce nařízneme, aby se nekroutily.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 1
  • 2/7

    Každou kotletu lehce potřeme olejem a dle chuti po obou stranách posypeme směsí Steak, položíme je na sebe, zabalíme do strečové folie a necháme minimálně do druhého dne v chladu marinovat.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 2
  • Recept týdne:
    Jak získat sáček koření "Steak" k objednávce zdarma?

    Vložit do košíku za 0 Kč

    Platí do neděle 11. srpna 2019

  • 3/7

    Minimálně hodinu před grilováním vyndáme kotlety z chladu do pokojové teploty. Připravíme si menší hrnec, do kterého dáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, a postavíme jej na okraj grilu, aby se nahřál.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 3
  • 4/7

    Do zakysané smetany přidáme vrchovatou lžíci směsi „Salát pikant“, lehce osolíme, promícháme a dáme na 15 minut do chladu rozležet.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 4
  • 5/7

    Rozpálíme gril a kotlety zprudka, z každé strany cca 4 minuty, ogrilujeme. Po 2 minutách je vždy o 90° pootočíme, aby na mase vznikla typická mřížka.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 5
  • 6/7

    Když jsou hotové, dáme je na 5-7 minut dojít do nahřátého hrnce s nakrájenou cibulí, lehce posypeme dánskou prémiovou uzenou solí a přiklopíme pokličkou. Uzená sůl se na horkých kotletách rozpustí, a uvolněná šťáva nádherně ochutí změklou cibuli.

    Tokáň - recept krok 6
  • 7/7

    Podáváme s chlebem nebo farmářskými hranolkami, grilovanou zeleninou nebo řeckým salátem a s připraveným dipem.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík