Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 600 g vepřové kotlety bez kosti nebo libovější krkovice
  • 1 lžíce oleje (do marinády)
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce směsi koření Steak od Antonína
  • Dánská prémiová uzená sůl

Dip:

Dip:

Použité koření:

Steak

Originální vyvážená směs pro grilování a pečení nejen hovězího masa

Číst více Vybrat balení

Sůl uzená dánská

Prémiová uzená sůl patřící mezi nejkvalitnější na světě.

Číst více Vybrat balení

Vepřový steak od Antonína

Vytisknout


K létu patří grilování. Ochutnejte vylepšenou recepturu koření "Steak" v dnešním receptu, nebudete litovat.

Příprava 10 min.
grilování 15 min.
4
  • 1/7

    Maso nakrájíme na 4 plátky 2 cm silné, okraje lehce nařízneme, aby se nekroutily.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 1
  • 2/7

    Každou kotletu lehce potřeme olejem a dle chuti po obou stranách posypeme směsí Steak, položíme je na sebe, zabalíme do strečové folie a necháme minimálně do druhého dne v chladu marinovat.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 2
  • 3/7

    Minimálně hodinu před grilováním vyndáme kotlety z chladu do pokojové teploty. Připravíme si menší hrnec, do kterého dáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, a postavíme jej na okraj grilu, aby se nahřál.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 3
  • 4/7

    Do zakysané smetany přidáme vrchovatou lžíci směsi „Salát pikant“, lehce osolíme, promícháme a dáme na 15 minut do chladu rozležet.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 4
  • 5/7

    Rozpálíme gril a kotlety zprudka, z každé strany cca 4 minuty, ogrilujeme. Po 2 minutách je vždy o 90° pootočíme, aby na mase vznikla typická mřížka.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 5
  • 6/7

    Když jsou hotové, dáme je na 5-7 minut dojít do nahřátého hrnce s nakrájenou cibulí, lehce posypeme dánskou prémiovou uzenou solí a přiklopíme pokličkou. Uzená sůl se na horkých kotletách rozpustí, a uvolněná šťáva nádherně ochutí změklou cibuli.

    Tokáň - recept krok 6
  • 7/7

    Podáváme s chlebem nebo farmářskými hranolkami, grilovanou zeleninou nebo řeckým salátem a s připraveným dipem.

    Vepřový steak od Antonína – recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík