Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 12 ks lasagní (v 500 g je jich cca 25-30)
  • 6 lžic másla (60 g)
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce směsi Lasagne od Antonína
  • 3 dcl mléka
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 100 ml min. 30 % smetany
  • 100 g nastrouhaného čedaru
  • 2 menší mrkve
  • 6 žampionů (ideální jsou i lišky, růžovky, malé hříbky)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená kapie
  • 2 řapíky celeru
  • 3 větší rajčata
  • 1 mladá zelená cuketa (cca 20 cm)
  • 1 mladá žlutá cuketa (cca 20 cm)
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • ½ lžička čerstvě namletého pepře
  • 2 lžička soli
  • Bazalka na ozdobení

Použité koření:

Lasagne

Jemně pikantní a chuťově vyvážená směs na přípravu lasagní.

Číst více Vybrat balení

Muškátový ořech mletý

K dochucení masových i zeleninových pokrmů

Číst více Vybrat balení

Pepř černý celý "Tellicherry"

Nejkvalitnější, ručně sbíraný pepř z Tellicherry na Malabarském pobřeží Indie

Číst více Vybrat balení

Lasagne se sezónní zeleninou

Vytisknout


Využijte sezónní zeleninu ze zahrádky k přípravě lahodných vegetariánských lasagní.

45 min. příprava
30 min. pečení
4
  • 1/10

    Lasagne po 1 kusu dáme do vařící, osolené vody a max. 7 minut vaříme.

    Lasagne se sezónní zeleninou – recept krok 1
  • 2/10

    Odstavíme, prudce je schladíme studenou vodou a opatrně oddělíme jednotlivé plátky, aby se neslepily, a necháme ve vodě.

    Lasagne se sezónní zeleninou – recept krok 2
  • 3/10

    Připravíme si variaci bešamelu. V menším hrnci nebo pánvičce rozehřejeme 5 lžic másla, přisypeme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a za stálého míchání na střední teplotě necháme zrůžovět.

    Lasagne se sezónní zeleninou – recept krok 3
  • 4/10

    Přidáme 1 lžičku mletého muškátového oříšku, ½ lžičky čerstvě umletého pepře, ½ lžičky soli, zalijeme 3 dcl mléka, za stálého míchání 2 min. provaříme a odstavíme z plotny. Musí být řidší, aby šel roztírat.

    Lasagne se sezónní zeleninou – recept krok 4
  • 5/10

    Přisypeme 100 g nastrouhaného čedaru a za stálého promíchávání jej necháme v bešamelu rozpustit.

    Lasagne se sezónní zeleninou – recept krok 5
  • 6/10

    2 menší mrkve rozkrájíme na 2 mm silná kolečka, houby na tenké plátky, 2 řapíky celeru na 0,5 cm kousky. Cukety rozpůlíme, odstraníme vnitřek se semínky a spolu s rajčaty a paprikou nakrájíme na drobné kousky (cca 0,5 x 0,5 x 0,5 cm). Česnek nadrobno nasekáme.

    Tokáň - recept krok 6
  • 7/10

    Na větší pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a zeleninu postupně v pořadí mrkev, řapíkatý celer, paprika, houby, cuketu, česnek a rajčata přidáváme a krátce (mrkev 3 min., ostatní 1 min.) osmahneme. Přidáme 1,5 lžičku soli, 2 vrchovaté lžíce směsi „Lasagne“ od Antonína, 1 minutu restujeme, přilijeme smetanu, promícháme a odstavíme z ohně.

    Lasagne se sezónní zeleninou – recept krok 7
  • 8/10

    Zapékací misku (10 x 20-25 cm) vymažeme 1 lžící másla a naskládáme na sebe vždy zeleninovou směs, bešamel a plátek lasagní.

    Lasagne se sezónní zeleninou – recept krok 8
  • 9/10

    Zakončíme bešamelem a vše posypeme 2 lžícemi strouhaného parmazánu.

    Lasagne se sezónní zeleninou – recept krok 9
  • 10/10

    Pečeme v troubě rozpálené na 200 °C cca 30 minut. Když je hotovo, ozdobíme lasagne najemno nasekanou bazalkou.

    Lasagne se sezónní zeleninou – recept krok 10

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík