Ingredience

Použité suroviny:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 400 g předního hovězího (nebo jehněčího) masa
  • 2 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 střední mrkve
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • 1 menší červená kapie
  • 4 lžíce oleje na smažení
  • 250 g rajčat
  • 250 - 300 g nakládané cizrny
  • 1,5 litru vývaru (hovězí, zeleninový)
  • 1 vrchovatá lžička směsi koření Harísa
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička cukru
  • ½ lžičky čerstvě namletého pepře
  • hrst čerstvé nasekané petrželky
  • hrst čerstvého nasekaného koriandru
  • 2 hrsti domácích nudlí (v Maroku běžně lámali špagety)

Použité koření:

Harísa

Ostrá tuniská směs paprik a chilli na přípravu hariry, gulášů a grilování masa.

Číst více Vybrat balení

Skořice mletá (Indonésie)

Nejkvalitnější indonéská skořice s krásně sladkou chutí a vůní

Číst více Vybrat balení

Kurkuma

Základ indické kuchyně a všech druhů kari, s nádherně žlutou barvou

Číst více Vybrat balení

Marocká polévka Harira

Vytisknout


Zahřejte se v chladných dnech lehce pikantní marockou polévkou Harira. Chutnala i těm, kteří obvykle podobnou kuchyni nevyhledávají.

30 min. příprava
70 min. vaření
6 - 8
  • 1/8

    V 5 - ti litrovém hrnci rozpálíme 4 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nadrobno nakrájené 2 střední cibule.

    Marocká polévka Harira - recept krok 1
  • 2/8

    Než je cibule osmažená, nakrájíme na 0,5 cm kolečka očištěné 2 mrkve a na 0,5 cm kostičky 1 řapík celeru, které přidáme k cibuli a restujeme, než pustí mrkev barvu (cca 10 minut).

    Marocká polévka Harira - recept krok 2
  • 3/8

    Hovězí maso nakrájíme na 1 cm kostičky, utřeme 3 stroužky česneku, červenou kapii a rajčata nasekáme nadrobno, vše nasypeme do hrnce spolu s 1 lžičkou soli a restujeme, než se začne maso přichytávat.

    Marocká polévka Harira - recept krok 3
  • 4/8

    Přisypeme veškeré suché koření (1 vrchovatou lžičku směsi „Harísa“, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky čerstvě mletého pepře, 1 lžičku kurkumy a 2 bobkové listy) a 1 minutu za stálého míchání necháme rozvonět.

    Marocká polévka Harira - recept krok 4
  • 5/8

    Zalijeme 1,5 l vývaru a promícháme.

    Marocká polévka Harira - recept krok 5
  • 6/8

    Zvolna vaříme, než je maso hotové (cca 1-1,5 hod.)

    Marocká polévka Harira - recept krok 6
  • 7/8

    Přidáme 250 – 300 g nakládané cizrny, hrst nasekaného čerstvého koriandru, hrst nasekané čerstvé petrželky, 2 hrsti domácích nudlí, dosolíme dle chuti a ještě cca 10 minut provaříme.

    Marocká polévka Harira - recept krok 7
  • 8/8

    Podáváme ozdobené čerstvě nasekanou petrželkou spolu s pečivem (ideální je marocký chléb Khobz).

    Marocká polévka Harira - recept krok 8

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík