Indické brambory

Vytisknout
Indické brambory

Použité koření:

Chilli papričky malé

Odrůda Bird's Eye, jedna z nejoblíbenějších ostrých chilli papriček

Číst více Vybrat balení

Hořčice hnědá indická "Sareptská"

Jedna z nejostřejších hořčic s hnědými semeny

Číst více Vybrat balení

Kurkuma

Základ indické kuchyně a všech druhů kari, s nádherně žlutou barvou

Číst více Vybrat balení

Tandoori másala

Indická mírně ostrá směs na přípravu masa i zeleniny.

Číst více Vybrat balení

HOŘCICE HNĚDÁ INDICkÁ

Hořčic je mnoho druhů, ale všechny jsou odvozeny od dvou zástupců čeledi brukvovitých. První z nich, hořčice žlutá (Sinapis alba), je u nás velice známa a rozšířena. Má velká žlutavá semena a používá se převážně na výrobu omáček a na nakládání. Druhá je potom hořčice hnědá indická (Brassica juncea), která má výraznější chuť a aroma a zvlášť se oceňuje v indické kuchyni. Tento druh se používá téměř výhradně v celém stavu, a to i při vaření a pečení. Aby hořčice změkla a uvolnilo se její aroma, většinou se před přípravou praží, buď na másle nebo oleji, případně nasucho.

Dnešní recept Vám představí jednu z typických příprav indické kuchyně, kterým je pražení koření. Při tomto způsobu se plně rozvine jeho chuť a vůně. Doporučujeme použít přírodní máslo nebo dobrý olej. Margaríny většinou obsahují velký podíl vody která se vypaří.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

INDICKÉ BRAMBORY

Troubu nahřejeme na 200°C. V pekáčku rozpustíme 1/4 másla a připravíme si koření. Do misky dáme 2 lžičky hořčice hnědé, 4 lžičky koření "Tandoori Másala", 2 lžičky kurkumy, 2 lžičky soli, 2 rozdrcené stroužky česneku a můžeme přidat 1-2 chilli papričky. Tuto směs promícháme a vsypeme do pekáčku s rozpuštěným máslem. Dáme do trouby a za občasného míchání pražíme 3 minuty. Potom přidáme brambory nakrájené na větší kousky (3-5cm), promícháme, aby se pěkně obalily v koření. Brambory pečeme do změknutí, tj. 15-20minut, pravidelně je zamícháme.

Takto připravené brambory můžeme podávat samotné, nebo jako přílohu k minutkám a masům.

Použité suroviny na 4 porce :

750g brambor, 1/4 másla, 2 lžičky hořčice hnědé, 4 lžičky koření "Tandoori Másala", 2 lžičky kurkumy, 2 stroužky česneku, 1-2 chilli papričky

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík